Coronavirus: Japonia "nu poate" impune izolarea în pofida creşterii numărului de infecţii cu COVID-19 (Abe)

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat miercuri că Japonia "nu poate" decide închiderea completă a ţării, în pofida creşterii numărului de infecţii confirmate cu noul coronavirus, transmite dpa.

"Dacă sunt întrebat dacă putem impune izolarea aşa cum a făcut Franţa, (răspunsul meu este că) nu putem", a susţinut Abe în faţa unei comisii a camerei superioare a legislativului nipon.

Această declaraţie vine la o zi după ce numărul de noi cazuri de infecţie cu coronavirus descoperite în interval de 24 de ore a ajuns la 240 - un nou record pentru această ţară. Şaptezeci şi opt dintre aceste noi cazuri au fost identificate la Tokyo.

Începând de miercuri, numărul total al cazurilor confirmate de infecţie în Japonia a ajuns la 2.971, dintre care 712 cazuri din luna februarie, aflate pe vasul de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în portul Yokohama. Şaptezeci şi şapte de japonezi au murit din cauza COVID-19.

Creşterea accentuată de noi cazuri i-a determinat pe unii parlamentari şi experţi medicali să-i solicite lui Shinzo Abe să declare stare de urgenţă.

Abe a susţinut că Japonia se află "pe marginea" stării de urgenţă, pe măsură ce virusul se răspândeşte în populaţie. Chiar dacă Japonia poate evita răspândirea explozivă a coronavirusului, ţara va rămâne "pe marginea stării de urgenţă timp îndelungat", a mai susţinut el.

La puţin timp după ce, săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internaţional şi Japonia au căzut de acord să amâne ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară, autorităţile din Tokyo şi prefecturile vecine au lansat apeluri către cetăţeni să rămână în case, pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului.

La jumătatea lunii martie Parlamentul japonez a aprobat legislaţia necesară care să-i permită premierului să declare stare de urgenţă în bătălia împotriva pandemiei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I