Coronavirus: Marea Britanie aprobă vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca/Oxford

Coronavirus: Marea Britanie aprobă vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca/Oxford

Marea Britanie a devenit miercuri prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca în contextul în care se confruntă cu o nouă tulpină, extrem de contagioasă, de COVID-19, transmite Reuters.

"Guvernul a acceptat astăzi (miercuri - n.r.) recomandarea făcută de Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Sanitare (MHRA) de a autoriza spre folosire vaccinul anti-COVID-19 produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca", a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Londra.

AstraZeneca şi alţi producători de vaccinuri au declarat că studiază impactul noii tulpini, dar se aşteaptă ca vaccinul să fie eficient şi împotriva acesteia.

Odată cu autorizarea vaccinului, autorităţile britanice speră să accelereze campania de vaccinare lansată la începutul lunii decembrie, notează AFP. În Marea Britanie este deja folosit din 8 decembrie vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

"Cu două vaccinuri aprobate acum, vom putea să vaccinăm un număr mult mai mare de oameni consideraţi de risc, să-i protejăm de boală şi să reducem mortalitatea şi spitalizarea", a indicat Ministerul Sănătăţii britanic, în timp ce ministrul de restort, Matt Hancock, a declarat că noul vaccin oferă calea ieşirii din pandemie până în primăvară, moment în care milioane de oameni vulnerabili vor fi protejaţi. El a mai spus că au fost comandate suficiente doze de vaccin pentru a imuniza întreaga populaţie, cu excepţia copiilor.

După anunţul conform căruia autorităţile de reglementare au aprobat vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca/Oxoford, premierul britanic Boris Johnson a vorbit despre "o veste cu adevărat fantastică şi un triumf pentru ştiinţele britanice" şi a transmis că autorităţile vor acţiona "pentru a vaccina cât mai mulţi oameni cât mai repede cu putinţă". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…