Coronavirus: Muzee, biblioteci, birouri... Coreea de Sud revine la viaţă în urma relaxării restricţiilor

Coronavirus: Muzee, biblioteci, birouri... Coreea de Sud revine la viaţă în urma relaxării restricţiilor

Angajaţii s-au întors la birouri, muzeele şi bibliotecile s-au redeschis...Coreea de Sud a revenit miercuri la viaţă cu un sentiment de aparentă normalitate în urma ridicării multora dintre restricţiile instituite pentru combaterea coronavirusului ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi de COVID-19, informează AFP.

Coreea de Sud a fost în luna februarie a doua cea mai afectată ţară din lume de COVID-19 după China, focarul pandemiei. Capitala Seul a reuşit însă să inverseze tendinţa fără să impună izolarea generală, graţie unei strategii foarte agresive de testare a populaţiei şi a respectării regulilor de distanţare socială.

Numeroase evenimente, de la concerte la concursuri sportive, au fost anulate sau amânate, iar muzeele, dar şi galeriile de artă, au fost închise.

Mai puţin de 11.000 de cazuri au fost recenzate în Coreea de Sud, o ţară cu 51 de milioane de locuitori, unde epidemia a făcut puţin peste 250 de decese. Numărul noilor contaminări a scăzut considerabil, iar în ultimele trei zile au fost înregistrate doar 13 cazuri, toate la persoane venite din alte ţări.

Miercuri dimineaţă, circa 100 de persoane au vizitat Muzeul Naţional din Coreea. Primii doi vizitatori, un cuplu, au fost răsplătiţi cu un buchet de flori.

''O parte dintre colegii noştri s-au întors azi la lucru, ceea ce face ca această redeschidere să ne umple de bucurie'', a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a muzeului, Lee Hyun-ju.

Marţi, sezonul profesionist de baseball, cel mai popular sport din Coreea de Sud, a debutat în cele din urmă. Campionatul de fotbal va începe vineri, cu peste două luni întârziere, însă meciurile se vor desfăşura fără spectatori.

Şcolile îşi vor redeschide şi ele gradual porţile începând cu 13 mai.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…