Coronavirus: Muzeul Prado din Madrid s-a redeschis după o pauză de trei luni din cauza COVID-19

Coronavirus: Muzeul Prado din Madrid s-a redeschis după o pauză de trei luni din cauza COVID-19

Muzeul Prado din Madrid, capitala Spaniei, şi-a redeschis sâmbătă porţile după o pauză forţată, de aproape trei luni, din cauza pandemiei de coronavirus, informează dpa.

Pentru început, muzeul, care găzduieşte unele dintre cele mai importante colecţii de artă din lume, va pune doar o treime din spaţiul său expoziţional la dispoziţia vizitatorilor, al căror număr va fi limitat la 1.800.

Împreună cu muzeele Thyssen-Bornemisza şi Reina Sofia, care au fost la rândul lor redeschise, Prado formează 'Triangulo de Oro,' triunghiul de aur al artei, în centrul Madridului, aminteşte dpa.

Muzeul s-a deschis cu prezentarea expoziţiei 'Reencuentro' (Revedere), special amenajată pentru această ocazie şi în care sunt expuse 250 de lucrări, ale unor artişti precum Fra Angelico, Rogier van der Weyden, Francisco Goya şi Peter Paul Rubens.

Muzeul Prado a fost închis la 12 martie din cauza pandemiei de COVID-19, însă şi-a menţinut prezenţa online, un demers extrem de popular în rândul vizitatorilor virtuali.

Cu peste 8.600 de picturi, desene şi afişe, şi cu circa 700 de sculpturi, Prado este unul dintre cele mai mari şi mai importante muzee de artă din lume.

Anul trecut, muzeul a sărbătorit 200 de ani de existenţă şi a avut un număr record de 3,2 milioane de vizitatori.

Pentru anul în curs, Prado se aşteaptă la o scădere de 70% a veniturilor. În 2018, Prado a înregistrat câştiguri în valoare de aproape 47 de milioane de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e