Coronavirus: Norvegia ridică restricţiile de călătorie faţă de numeroase state UE; pentru România se menţin restricţiile

Coronavirus: Norvegia ridică restricţiile de călătorie faţă de numeroase state UE; pentru România se menţin restricţiile

Norvegia va ridica începând cu 15 iulie restricţiile de călătorie către şi dinspre 20 de ţări europene, inclusiv Franţa, Germania, Marea Britanie şi 21 de provincii din Suedia vecină, a anunţat vineri guvernul de la Oslo, potrivit Reuters.

Pe lista care este revizuită la fiecare 14 zile, în urma examinării evoluţiei epidemiei de COVID-19 din celelalte ţări, au fost de asemenea adăugate Grecia, Spania şi Olanda.

În schimb, din rândul statelor UE rămân pe lista ţărilor faţă de care sunt impuse restricţii de călătorie România, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Portugalia şi Luxemburg, precum şi 18 regiuni suedeze. Aceleaşi restricţii rămân valabile pentru călătoriile în şi din afara Europei, precum şi pentru statele europene nemembre ale UE, precum Rusia, Turcia şi Ucraina.

Vizitatorii din ţările faţă de care se aplică astfel de restricţii nu au dreptul să intre în Norvegia, în timp ce norvegienii reveniţi din aceste ţări trebuie să rămână 10 zile în carantină.

Norvegia, care nu este membră a UE, dar face parte din spaţiul Schengen, are în prezent unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie dintre statele europene pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Cetăţenilor şi rezidenţilor din Danemarca, Islanda şi Finlanda li s-a permis intrarea în Norvegia începând cu 15 iunie, primele ţări faţă de care aceasta a relaxat restricţiile de călătorie după ce îşi închisese graniţele la jumătate lunii martie.

Norvegia, ţară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, are până în prezent confirmate 8.954 de cazuri de COVID-19, dintre care 252 de decese.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

2 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

3 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 Surpriză la descinderile SBU la o mănăstire din Cernăuți: Secretarul eparhiei făcea sex cu cântărețul corului