Coronavirus: Numărul cazurilor letale de COVID-19 din India, la nivel record; bilanţul total a depăşit 250.000

Coronavirus: Numărul cazurilor letale de COVID-19 din India, la nivel record; bilanţul total a depăşit 250.000

Bilanţul zilnic al deceselor asociate COVID-19 din India a ajuns miercuri la 4.205, numărul total al cazurilor letale de infectare cu noul coronavirus depăşind pragul de 250.000, relatează DPA.

Un total de 348.421 noi contagieri a fost raportat de marţi, conform unui buletin federal al Ministerului Sănătăţii.

Bilanţul cazurilor din India a depăşit 23 de milioane, în timp ce ţara se luptă cu un al doilea val virulent şi mortal al pandemiei.

Un număr de 533 dintre cele peste 700 de districte administrative din India au raportat o rată de pozitivitate la testul pentru coronavirus de peste 10%, au declarat marţi oficialii guvernamentali în cadrul unei informări săptămânale.

Numărul zilnic de noi infecţii a scăzut sub 350.000 pentru a doua zi consecutivă, însă părerile experţilor nu convin asupra faptului că India, o ţară cu o populaţie 1,3 miliarde de locuitori, ar fi atins vârful celui de-al doilea val.

''Este încă prea devreme pentru a spune dacă am atins vârful. Există un oarecare indiciu al atingerii unui platou al cazurilor. Însă, nu trebuie să uităm că acesta este un platou foarte înalt'', a declarat virologul Shahid Jameel, citat de ziarul Indian Express.

Specialiştii au subliniat necesitatea intensificării vaccinărilor pentru a lupta împotriva cazurilor în creştere, însă mai multe state, inclusiv Delhi, Karnataka şi Maharashtra, au raportat o penurie a dozelor de vaccin.

Cea mai recentă creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 din India a fost asociată cu o variantă a virusului - B.1.617 - a cărei prezenţă a fost identificată în 44 de ţări, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a descris-o drept ''îngrijorare''.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

4 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești