Coronavirus: Patriarhul Rusiei, Kirill, plasat în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2

Coronavirus: Patriarhul Rusiei, Kirill, plasat în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a anunţat joi că s-a plasat în izolare, după ce a intrat în contact cu o persoană contaminată cu noul coronavirus, relatează Reuters şi RIA Novosti.

El a fost nevoit să-şi amâne o vizită la centrul monahal din Serghiev Posad, situat la aproximativ 65 de km nord-est de Moscova.

Astfel, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, în vârstă de 73 de ani, nu a putut să participe la slujbele oficiate în această perioadă la centrul monahal 'Lavra Trinităţii lui Serghi' din cauza restricţiilor medicale care obligă la izolare în cazul intrării în contact cu o persoană contaminată cu COVID-19.

În declaraţia în care face acest anunţ pe site-ul oficial al Bisericii Ruse, patriarhul Kirill nu menţionează vreun simptom.

Rusia a raportat joi 11.493 noi cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, o cifră apropiată de maximul său istoric de 11.656 de cazuri înregistrat în luna mai, ridicând bilanţul la 1.260.112 de infecţii cu SARS-CoV-2. Această creştere a determinat joi Kremlinul să califice situaţia drept o caută de mare îngrijorare şi să avertizeze că numărul cazurilor ar putea creşte şi mai mult dacă oamenii nu respectă măsurile de protecţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina