Coronavirus: Personalul sanitar din Olanda va fi premiat cu 1.000 de euro pentru eforturile depuse în combaterea pandemiei

Coronavirus: Personalul sanitar din Olanda va fi premiat cu 1.000 de euro pentru eforturile depuse în combaterea pandemiei

Angajaţii din domeniul sanitar din Olanda, asistente, infirmieri, îngrijitori sau angajaţi de la curăţenie, nu însă şi medicii din această ţară, vor primi o bonificaţie de 1.000 de euro net pentru eforturile lor suplimentare depuse în timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat joi ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge, citat de EFE.

Bonificaţia este un mod de a "mulţumi" sectorului sanitar pentru "eforturile adiţionale" realizate în timpul pandemiei, având în vedere că activitatea lor s-a desfăşurat "ziua şi noaptea" şi mulţi lucrători din acest sector au fost nevoiţi să muncească "ture duble" în ultimele luni, în aceste vremuri "fără precedent", a precizat ministrul olandez.

Suma de 1.000 de euro este destinată infirmierilor, asistentelor, personalului de pe ambulanţe şi lucrătorilor din toate sectoarele de asistenţă medicală care s-au confruntat direct sau indirect cu criza coronavirusului.

Acest colectiv, spre deosebire de medici, se confrunta cu probleme salariale.

Parlamentul olandez a cerut executivului la începerea pandemiei, în martie, să acorde acest bonus lucrătorilor sanitari pentru eforturile depuse, iar guvernul a promis că va studia solicitarea atunci când situaţia se va afla sub control.

Hugo de Jonge a precizat că bonificaţia va intra în conturile acestor angajaţi din această toamnă şi a subliniat că aproximativ 800.000 de persoane vor beneficia de această sumă, care va reprezenta 800 de milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Într-un studiu publicat marţi de sindicatul infirmierilor şi îngrijitorilor UN'91, 39 % dintre cei chestionaţi au declarat că îşi propun să renunţe la această profesie "din cauza lipsei de apreciere" din partea politicienilor şi au cerut "să fie luaţi în serios" şi să participe la deciziile legate de profesia lor.

"La început, au fost văzuţi ca nişte eroi, aplaudaţi de oameni, inclusiv de politicieni, dar acum nu se mai simt la fel de apreciaţi", a declarat pentru postul de televiziune NOS preşedintele sindicatului UN'91, Stella Salden.

Institutul de Sănătate Publică (RIVM) a informat joi că în Olanda s-au produs în ultimele 24 de ore trei noi decese provocate de noul coronavirus şi 111 noi contagieri, iar bilanţul total a crescut la 6.100 de decese şi 49.914 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2.

În total, 11.863 de persoane au fost spitalizate în Olanda în urma contractării maladiei COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…