Coronavirus: Peste 4.900 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi în SUA, un nou record negativ

Coronavirus: Peste 4.900 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi în SUA, un nou record negativ

Numărul deceselor asociate coronavirusului înregistrate într-o zi în Statele Unite a atins un nou record, autorităţile raportând 4.942 de morţi în interval de 24 de ore, conform datelor publicate vineri dimineaţă de Universitatea Johns Hopkins (JHU), informează agenţia DPA.

Recordul anterior în interval de 24 de ore a fost de 4.466 de decese, înregistrat la data de 12 ianuarie.

Potrivit JHU, numărul cazurilor noi de infectare a fost joi de 119.931, recordul fiind de 300.282, înregistrat la data de 2 ianuarie.

De la începutul pandemiei, peste 455.000 de persoane din SUA au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Peste 100.000 de decese s-au produs de la începutul acestui an.

Potrivit universităţii citate, în prezent există peste 26,6 milioane de infecţii confirmate în SUA, o ţară cu aproximativ 330 de milioane de locuitori.

Site-ul Johns Hopkins este actualizat în mod regulat şi, prin urmare, arată un nivel mai ridicat în comparaţie cu cifrele oficiale ale autorităţii sanitare din SUA, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), sau Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), notează DPA

În unele cazuri, cifrele - inclusiv cele referitoare la noile cazuri de infectare în interval de 24 de ore, dar şi cele pentru decese - sunt actualizate retrospectiv.

Între timp, aproape 28 de milioane de persoane din SUA au primit prima doză de vaccin şi în cazul a aproximativ 6,9 milioane au fost administrate deja ambele doze, conform datelor CDC.

Cu toate acestea, mulţi experţi avertizează că răspândirea noilor mutaţii ale coronavirusului, mai contagioase, ar putea încetini din nou progresul recent în limitarea răspândirii pandemiei.

Anterior, compania americană Johnson & Johnson a depus o cerere la CDC pentru autorizarea utilizării în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19, administrat într-o singură doză, care ar putea avea un rol esenţial în accelerarea campaniei de vaccinare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…