Coronavirus: Peste 90% din populaţia adultă din Beijing a fost vaccinată împotriva COVID-19

Coronavirus: Peste 90% din populaţia adultă din Beijing a fost vaccinată împotriva COVID-19

Aproape 91% dintre locuitorii adulţi ai Beijingului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, conform datelor oferite publicităţii de autorităţile locale în contextul în care China face eforturi de a-şi extinde campania de vaccinare la nivel naţional, transmite joi Reuters.

Aproximativ 17,7 milioane de persoane, adică 90.8% dintre locuitorii adulţi ai Beijingului, au fost inoculaţi până la data de 21 iulie, conform unui anunţ făcut joi de autorităţile locale. Beijingul are o populaţie totală de 21,9 milioane de locuitori. Procentul de vaccinare raportat la populaţia totală a Beijingului este de 80,8%.

Alte oraşe mari din China au atins de asemenea rate importante de vaccinare, în Shanghai fiind vaccinată 80% din populaţie, iar la Wuhan, 77%.

China a anunţat joi că până la data de 21 iulie au fost administrate 1,49 de miliarde de doze de vaccin, dar nu a precizat ce procent din populaţia totală a ţării a fost vaccinată complet.

Ritmul campaniei de vaccinare în China a încetinit în cursul lunii iulie până la o medie de aproximativ 11,8 milioane de doze pe zi, prin comparaţie cu o medie zilnică de aproape 20 de milioane ce se înregistra în luna iunie.

Numărul vaccinărilor din unele provincii a rămas mult în urma marilor oraşe. Astfel, în provincia nordică Shanxi s-au vaccinat 46,7% din populaţia adultă, iar în provincia estică Zhejiang, procentul vaccinaţilor este de 49.8%. Autorităţile din Shanxi şi-au propus să atingă un nivel de vaccinare de cel puţin 91,2% pentru persoanele de peste 12 ani, până la sfârşitul anului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...