Coronavirus: Premierul ceh susţine că Italia ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor săi să călătorească în Europa

Coronavirus: Premierul ceh susţine că Italia ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor săi să călătorească în Europa

Italia ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor săi să călătorească în Europa pentru a stopa epidemia de coronavirus, a declarat duminică premierul ceh Andrej Babis, citat de agenţia Reuters.

"Italia ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor săi să călătorească în Europa, deoarece noi nu putem să ordonăm un astfel de lucru în cadrul (zonei de liberă circulaţie în UE) Schengen", a insistat şeful executivului de la Praga.

Până sâmbătă seara, Republica Cehă raportase 26 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, fiind vorba în marea lor majoritate de persoane care fie se întorseseră din Italia, fie intraseră în contact cu cineva care călătorise în Italia.

Guvernul de la Roma a adoptat duminică dimineaţă prin decret măsuri excepţionale de izolare a milioane de italieni care locuiesc în nordul ţării, precum şi măsuri restrictive care vizează întreaga ţară şi care vor rămâne în vigoare până la 3 aprilie, în încercarea de a stăvili răspândirea noului coronavirus.

Conform acestei măsuri fără precedent în Europa, peste 15 milioane de locuitori din nordul Italiei au fost plasaţi duminică în carantină. Totodată, intrările şi ieşirile într-o vastă zonă din nordul Italiei, cuprinsă între Milano, capitala economică a ţării, şi Veneţia, un loc important al turismului mondial, vor fi de acum încolo strict limitate, potrivit decretului publicat pe site-ul guvernului de la Roma.

Principalele dispoziţii conţinute în decretul semnat în noaptea de sâmbătă spre duminică de şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, se referă la întreaga regiune a Lombardiei şi provinciile nordice Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro şi Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola, Verceli, Padova, Treviso şi Veneţia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria