Coronavirus: Preşedintele Germaniei îndeamnă la restângerea contactelor, pe fondul înmulţirii contaminărilor şi al noii variante Omicron

Coronavirus: Preşedintele Germaniei îndeamnă la restângerea contactelor, pe fondul înmulţirii contaminărilor şi al noii variante Omicron

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier i-a îndemnat pe locuitorii Germaniei să-şi restrângă contactele în condiţiile în care al patrulea val de COVID-19 a lovit puternic această ţară şi există temeri cu privire la pătrunderea noii variante de coronavirus Omicron, informează duminică dpa.

"Este important să acţionăm împreună acum", a scris Steinmeier într-un editorial pentru Bild am Sonntag. "Haideţi să respectăm regulile, să reducem contactele încă o dată. Haideţi să facem aceasta, pentru ca şcolile şi centrele de îngrijire a copiilor să nu se închidă din nou, să nu trebuiască să închidem din nou viaţa publică", a subliniat el.

Îndemnul lui Steinmeier survine după ce autorităţile sanitare germane au anunţat un număr record de contaminări cu noul tip de coronavirus. În unele regiuni, pacienţi au fost transferaţi către alte landuri în condiţiile în care spitalele nu mai aveau paturi libere.

Ministrul federal al Educaţiei şi Cercetării, Anja Karliczek, i-a îndemnat pe parlamentari să impună regulamente prin care locuitorilor să li se ceară restrângerea contactelor, inclusiv pentru cei vaccinaţi cu schema completă, în linie cu recomandările Academiei de Ştiinţe a Germaniei.

"Politicienii trebuie să urmeze sfatul ştiinţei fără ezitare. Nu mai trebuie să pierdem nicio clipă", a declarat Karliczek.

Academia de Ştiinţe a Germaniei a îndemnat la impunerea rapidă a interdicţiei privind contactele între locuitori, pentru câteva săptămâni, inclusiv pentru cei care au fost vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, pentru a stăvili al patrulea val de contaminări. Instituţia a îndemnat de asemenea la extinderea campaniei de vaccinare cu doze booster şi la obligativitatea vaccinări, cel puţin pentru angajaţii din sistemul sanitar.

Discuţiile cu privire la răspunsul în faţa celui de-al patrulea val de contaminări au devenit şi mai urgente odată cu apariţia Omicron, o tulpină nouă şi potenţial mai transmisibilă de COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...