Coronavirus: Presiuni pentru reintegrarea comandantului revocat al USS Theodore Roosevelt

Coronavirus: Presiuni pentru reintegrarea comandantului revocat al USS Theodore Roosevelt

Rezultatele anchetei privind demiterea comandantului portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, eliberat din funcţie după criticile asupra gestionării pandemiei de COVID-19 pe nava sa, i-au fost prezentate vineri secretarului american al apărării, Mark Esper, notează AFP.

Presiunea creşte constant pentru reintegrarea căpitanului de vas şi mai mulţi responsabili cu rang înalt ai US Navy s-ar fi exprimat deja în favoarea acestei soluţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Mark Esper a fost informat verbal despre rezultatele anchetei şi aşteaptă să primească raportul scris pentru a lua o decizie.

Acest scandal l-a costat postul de secretar al forţelor navale pe Thomas Modly, cel care l-a demis la începutul lui aprilie pe comandantul Brett Crozier.

Greşeala acestuia din urmă? A tras semnalul de alarmă într-o scrisoare cu accente dramatice pentru a obţine evacuarea navei sale ancorate în insula Guam din Pacific, după ce s-au înregistrat la bord mai multe cazuri de COVID-19.

"Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară", a scris Brett Crozier într-o această scrisoare.

Şefii lui ierarhici nu au apreciat faptul că scrisoarea a apărut în presă.

Mai mulţi responsabili politici americani, în special adversari politici ai preşedintelui Donald Trump, au salutat atitudinea acestui ofiţer.

În momentul în care a părăsit USS Theodore Roosevelt, căpitanul Crozier a fost aclamat îndelung şi călduros de echipajul său.

Circa 15% din marinarii portavionului au fost testaţi pozitivi, iar unul dintre aceştia a murit.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…