Coronavirus: Primarul Moscovei extinde interdicţiile în capitala rusă până la 1 mai

Coronavirus: Primarul Moscovei extinde interdicţiile în capitala rusă până la 1 mai

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a extins interdicţiile în capitala rusă până la 1 mai pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat el sâmbătă, informează dpa.

Măsura, consolidată prin supravegherea poliţiei, era iniţial în vigoare până duminică.

Cele mai multe întreprinderi vor rămâne de asemenea închise până la 1 mai.

Cetăţenii nu pot ieşi decât dacă merg la muncă sau la medic şi se confruntă cu amenzi exagerate dacă nu au un permis care să le permită să o facă.

Sportul şi plimbările sunt interzise şi sute de oameni au fost deja amendaţi. Cetăţenii pot totuşi să-şi plimbe câinii, să cumpere mâncare şi să-şi scoată gunoiul.

Potrivit primarului, aceste măsuri au fost reuşite în lupta împotriva virusului şi oraşul a putut să evite o explozie în numărul de cazuri. "Acesta este un succes iniţial, modest dar foarte important", a spus el.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat anterior tuturor să rămână acasă şi să nu se ducă la muncă până la sfârşitul acestei luni, în timp ce primesc plata integrală.

Cu toate acestea, multe întreprinderi continuă să funcţioneze, fie că furnizează servicii esenţiale sau pentru a supravieţui, iar Sobianin le-a forţat pe unele să se închidă.

Aceste măsuri au fost criticate după ce verificări ale poliţiei în metrou au condus la formarea unor mari mulţimi şi unii au susţinut că oraşul a pus mii de oameni în pericol de a se infecta.

Numărul cazurilor în Rusia urcă rapid, cu o creştere record de 4.758 sâmbătă, ajungând la un total de peste 36.000. Potrivit statisticilor oficiale, 313 persoane au murit de Covid-19, iar 3.057 s-au vindecat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…