Coronavirus: Republica Cehă îi va testa săptămânal pentru COVID-19 pe rezidenţii din căminele de bătrâni

Coronavirus: Republica Cehă îi va testa săptămânal pentru COVID-19 pe rezidenţii din căminele de bătrâni

Republica Cehă, una dintre ţările din Europa cele mai afectate de cel de-al doilea val de coronavirus, va impune de miercuri teste rapide săptămânale pentru toţi rezidenţii şi personalul din căminele de bătrâni pentru a detecta din timp cazurile de COVID-19, relatează EFE.

Cehia a înregistrat în ultimele 24 de ore 12.088 de cazuri, o scădere cu 23% faţă de cifrele de săptămâna trecută, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 362.985 în această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, în timp ce bilanţul deceselor a urcat la 3.913.

Cehia, a doua ţară ca rată de contagieri din Uniunea Europeană cu 1.586 de la 100.000 de locuitori, a impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii - între orele 21:00 seara şi 05:00 dimineaţa - alături de închiderea şcolilor, barurilor, restaurantelor şi centrelor de agrement.

După ce a respins definitiv un plan de testare în masă a întregii populaţii, Cehia a impus de miercuri realizarea de teste pentru COVID-19 tuturor rezidenţilor şi personalului din căminele de bătrâni şi din centrele sociale care pun la dispoziţie paturi.

Toate aceste centre vor trebui să realizeze, între 4 şi 9 noiembrie, primul test PCR care va ajuta la identificarea focarelor şi va permite izolarea cazurilor pozitive de celelalte, a informat ministrul ceh al sănătăţii, Jan Blatny.

Ulterior, respectivele centre vor fi obligate să realizeze săptămânal aceste teste, a subliniat ministrul sănătăţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”