Coronavirus: Stare de urgenţă decretată în Cisiordania în urma escaladării contagierilor (oficialităţi)

Coronavirus: Stare de urgenţă decretată în Cisiordania în urma escaladării contagierilor (oficialităţi)

Preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, a decretat duminică starea de urgenţă timp de o lună în faţa unei escaladări a numărului de cazuri de COVID-19 în teritoriile palestiniene, fapt ce a forţat guvernul să impună măsuri de restricţie severe în ultimele zile, relatează EFE.

"Autorităţile trebuie să continue să adopte măsurile necesare pentru a face faţă pericolului noului coronavirus, pentru a proteja sănătatea publică şi a garanta securitatea şi stabilitatea", se arată în decretul prezidenţial publicat de agenţia de ştiri Wafa.

Este pentru a treia când preşedintele Abbas promulgă o măsură de acest tip, după ce a adoptat prima oară această măsură în luna martie, după înregistrarea primelor infecţii în Cisiordania.

Starea de urgenţă va dura o lună, până la 5 august, dar va fi prelungită dacă autorităţile consideră că va fi necesar.

Iniţial, impactul COVID-19 în Palestina a fost mai uşor, regiunea a depăşit faza cea mai critică şi a iniţiat un proces de flexibilizare pentru a recupera activitatea economică. Însă relaxarea a dus la o creştere preocupantă a cazurilor şi la o uşoară creştere a numărului de decese, o dinamică ce a atins cifre record.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus în Cisiordania a atins un nivel record sâmbătă, înregistrându-se 501 de noi cazuri .

Focarul de infectare este concentrat în zona oraşului Hebron din sudul Cisiordaniei, unde au fost înregistrate peste 400 dintre noile contaminări, potrivit ministerului palestinian al sănătăţii.

Epidemia de COVID-19 a dus la îmbolnăvirea, până în prezent, a 3.763 de persoane în Cisiordania şi la decesul a 11 persoane.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...