Coronavirus: Sudanul de Sud raportează primul caz

Coronavirus: Sudanul de Sud raportează primul caz

Un prim caz de contagiere cu noul coronavirus a fost raportat în Sudanul de Sud, au anunţat duminică autorităţile acestei ţări, printre ultimele din Africa afectate de această pandemie, relatează AFP.

"Sudanul de Sud confirmă existenţa unui caz de coronavirus", a declarat prim-vicepreşedintele Riek Machar, în cadrul unei conferinţe de presă la Juba.

Este vorba de o femeie de 29 de ani care a venit în ţară din Olanda, via Etiopia, pe 28 februarie. Nu o a fost precizată naţionalitatea pacientei.

Misiunea ONU din Sudanul de Sud (UNMISS) a informat duminică într-un comunicat că femeia contagiată este membră a personalului său. Ea a fost testată pozitiv după ce s-a prezentat joi la o clinică a misiunii.

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul de control de prevenire a bolilor, pentru identificarea şi urmărirea tuturor contactelor posibile şi a măsurilor ulterioare, potrivit lui Riek Machar.

Autorităţile au ordonat închiderea barurilor, cluburilor de noapte şi magazinelor nealimentare şi au recomandat populaţiei să respecte măsurile de distanţare socială.

Graniţele au fost închise precum şi aeroportul internaţional. A fost, de asemenea, impusă o interdicţie de deplasare între orele 20:00 şi 06:00.

Sudanul de Sud, una dintre ţările cele mai sărace din lume, s-a confruntat mult timp cu un război civil devastator şi nu dispune de echipamente sanitare suficiente pentru a face faţă unei pandemii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale