Coronavirus: Trump îşi limitează contactele cu vicepreşedintele Pence

Coronavirus: Trump îşi limitează contactele cu vicepreşedintele Pence

Donald Trump s-a referit luni la posibilitatea de a-şi limita contactele cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, despre care a părut să confirme că se află în "carantină" după un caz de COVID-19 în anturajul acestuia, scrie AFP.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre măsurile pentru a limita preventiv contactele lor, preşedintele Statelor Unite a răspuns: "Este ceva despre care probabil vom vorbi, în această perioadă de carantină".

"Vom vorbi la telefon, da. Putem vorbi despre asta la telefon", a adăugat el.

Mike Pence, coordonator al celulei de criză de la Casa Albă pentru lupta împotriva pandemiei, nu a fost prezent la această conferinţă de presă.

Noul coronavirus şi-a făcut oficial apariţia în urmă cu câteva zile la Casa Albă. Purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui Pence, Katie Miller, a fost testată pozitiv la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, un militar din serviciul preşedintelui SUA.

"Nu l-am mai văzut de atunci", a declarat Donald Trump despre vicepreşedintele Pence.

El a adăugat că Mike Pence a fost testat negativ duminică şi din nou luni. "Este într-o formă foarte bună şi cred că totul va fi bine", a insistat liderul administraţiei de la Washington.

Casa Albă a dezminţit duminică orice măsură de carantină vizând pe vicepreşedintele american.

Alţi trei membri ai celulei de criză s-au autoizolat preventiv: Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase cu funcţia cea mai înaltă din SUA, Robert Redfield, directorul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, şi Stephen Hahn, şeful Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”