Coronavirus: Trump va anunţa curând crearea unui grup de lucru dedicat relansării economiei post pandemie

Coronavirus: Trump va anunţa curând crearea unui grup de lucru dedicat relansării economiei post pandemie

Preşedintele american Donald Trump a informat vineri că va anunţa în curând crearea unui al doilea grup de lucru, un consiliu a cărui activitate se va concentra pe relansarea economiei SUA după trecerea fazei celei mai dificile a pandemiei COVID-19, transmite Reuters.

"Vom anunţa asta peste puţin timp. Probabil marţi", a declarat Trump reporterilor în timpul informării zilnice a grupului de lucru creat pentru combaterea epidemiei noului coronavirus.

Cel mai probabil din acest consiliu vor face parte, printre alţii, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin şi consilierul economic principal al Casei Albe, Larry Kudlow, aşa cum a informat un oficial al administraţiei de la Washington în cursul săptămânii.

Donald Trump a declarat vineri că în acest format vor fi incluşi, de asemenea, guvernatorii statelor.

Se crede că şi economistul republican Art Laffer, îndrumător al lui Kudlow şi cel care a prezentat oficialilor de la Casa Albă un plan de a repornire a economiei, ar putea fi invitat să participe la acest nou grup de lucru.

Primul grup de lucru creat pentru combaterea epidemiei noului coronavirus, din care fac parte experţii în domeniul sănătăţii, doctorii Anthony Fauci şi Deborah Birx, este dedicat încetinirii răspândirii virusului, identificării medicamentelor care să trateze COVID-19, precum şi a unui vaccin.

Trump a declarat vineri că realitatea şi recomandările experţilor în domeniul sănătăţii vor determina următorii paşi de făcut în direcţia relansării economiei.

Actualul preşedinte american urmăreşte să fie reales la scrutinul din noiembrie şi este dornic să relanseze economia după ce multe companii au fost nevoite să îşi înceteze activitatea, trimiţând milioane de persoane în şomaj. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...