Coronavirus: Un singur purtător de anticorpi din 3000 de teste în Coreea de Sud

Coronavirus: Un singur purtător de anticorpi din 3000 de teste în Coreea de Sud

Un singur purtător de anticorpi care neutralizează coronavirusul a fost depistat după 3000 de teste în cadrul unui studiu din Coreea de Sud, au anunţat joi autorităţile sanitare de la Seul, citate de Reuters.

Rezultatul arată gradul redus de răspândire a coronavirusului în comunitate.

Deşi eşantionul de populaţie testat este mic, se consideră că oferă un indiciu credibil privind rata de infectare a celor 51 de milioane de sud-coreeni.

"Rezultatele arată că fiecare cetăţean a participat activ la o distanţare socială strictă", a apreciat Kwon Jun-wook, director adjunct al Centrelor Coreene pentru Boli şi Prevenţie (KCDC).

Coreea de Sud, unde epidemia a fost la un moment dat cea mai gravă în afara Chinei, este considerată un exemplu de succes în combaterea coronavirusului. În ţară s-au înregistrat 13.293 de cazuri şi 287 de decese, fără a se fi blocat economia. Rezultatul este explicat la Seul prin testarea pe scară largă şi distanţarea socială.

Testele de anticorpi sau serologice arată dacă o persoană a fost expusă la virus. Din 1555 de teste efectuate în Coreea de Sud din 21 aprilie până în 19 iunie nu s-a găsit niciun purtător de anticorpi. Dintr-un alt eşantion de 1500 de persoane testate la sfârşitul lui mai în capitală, a fost depistat un singur purtător, arată KCDC. Teste similare au indicat rate de infectare între 0,1% la Tokyo şi 17% la Londra, iar în Spania, una din ţările europene unde epidemia a fost mai gravă, 5%, menţionează organizaţia.

KCDC intenţionează să testeze 3300 de persoane la fiecare două luni şi să includă regiunile puternic afectate de virus, cum ar fi oraşul Daegu, unde a existat cel mai mare focar de epidemie din Coreea de Sud.

Se spera ca studiul să ofere indicii privind nivelul imunităţii de turmă şi incidenţa infecţiilor asimptomatice, a mai precizat aceeaşi autoritate.

În Coreea de Sud există încă focare mici, dar persistente de epidemie, iar miercuri s-au raportat încă 50 de cazuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

3 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO