Coronavirus: Vladimir Putin nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada declarată nelucrătoare în Rusia

Coronavirus: Vladimir Putin nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada declarată nelucrătoare în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa la niciun eveniment în persoană în perioada nelucrătoare decretată în Rusia, din 30 octombrie până pe 7 noiembrie, din cauza agravării pandemiei de COVID-19, a anunţat joi Kremlinul, informează AFP.

"Preşedintele îşi va continua munca prin videoconferinţă (...), evenimente în persoană, dată fiind situaţia epidemiologică dificilă, nu vor avea loc", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia.

"Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare", a declarat Putin. Şeful statului rus a făcut aceste declaraţii la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului, precizând că perioada de zile nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni dacă situaţia epidemică o justifică.

Săptămâna dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie coincide cu vacanţa şcolară rusă şi numai 1, 2 şi 3 noiembrie erau lucrătoare, restul fiind zile de weekend şi zile de sărbătoare.

De asemenea, el i-a implorat pe ruşi, foarte reticenţi, să se vaccineze.

Vladimir Putin a cerut, de asemenea, accelerarea depistării şi întărirea măsurilor de izolare în cazurile contact. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...