Coronavirus/ INSP: A crescut puterea asocierii dintre factorii de risc şi deces

Coronavirus/ INSP: A crescut puterea asocierii dintre factorii de risc şi deces

Bolile cardiovasculare continuă să ocupe locul întâi, urmate de bolile renale cronice şi de cancer ca factori de risc de deces pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, arată o analiză publicată pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Analiza orientativă a INSP are ca sursă de date fişele de supraveghere pentru 21.766 de cazuri confirmate completate de spitale şi DSP, cu sprijinul CRSP. Numărul de decese cu COVID-19 la care se referă analiza a fost de 1.323.

Potrivit INSP, sexul masculin continuă să reprezinte factor de risc pentru deces. Totodată, a crescut puterea asocierii dintre factorii de risc şi deces.

"Din cele 21.766 cazuri confirmate cu COVID-19, cele pentru care au fost menţionate boli cardiovasculare au avut o probabilitate de 3,48 ori mai mare de evoluţie către deces, comparativ cu cele la care aceste afecţiuni au lipsit", indică analiza INSP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”