Coronavirus/Bulgaria: Şefa diplomaţiei s-a autoizolat după un test pozitiv în echipa sa, după o reuniune la Berlin

Coronavirus/Bulgaria: Şefa diplomaţiei s-a autoizolat după un test pozitiv în echipa sa, după o reuniune la Berlin

Ministrul de externe bulgar, Ekaterina Zaharieva, a anunţat miercuri că se autoizolează după ce un membru al echipei sale a fost testat pozitiv la coronavirus, relatează Reuters şi BTA.

"Mă autoizolez ca urmare a unui caz confirmat de COVID-19 în echipa mea. Mă simt bine şi voi continua să îmi îndeplinesc îndatoririle", a scris pe Twitter şefa diplomaţiei bulgare, care este şi vicepremier.

Ministrul de externe adjunct Petko Doikov a avut un test rapid pozitiv în urma unei verificări de rutină în MAE bulgar, a menţionat ministerul într-un comunicat. Doikov a făcut şi un test PCR, ale cărui rezultate erau aşteptate.

Testul rapid al Ekaterinei Zaharieva a ieşit negativ, iar rezultatul testului PCR era aşteptat în cursul serii.

Cum Doikov a fost membru în delegaţia condusă de Ekaterina Zaharieva la o reuniune trilaterală care a avut loc luni la Berlin împreună cu oficiali din Macedonia de Nord şi Germania, MAE bulgar a notificat şi delegaţiile celorlalte două state în legătură cu testul său.

Toţi membrii delegaţiei bulgare care au luat parte la reuniunea de la Berlin au intrat în carantină.

Miercuri, ţara cu circa 7 milioane de locuitori a raportat un record zilnic de 4.041 de infectări cu coronavirus, numărul total de infectări raportate de la debutul pandemiei ajungând la circa 60.537, cu 1.412 decese.

Autorităţile au decis închiderea cluburilor de noapte şi trecerea la învăţământul online pentru licee şi universităţi pentru a face faţă acestui reviriment al numărului de cazuri.

De asemenea, guvernul a ordonat spitalelor de stat să pună mai multe paturi la dispoziţia pacienţilor cu COVID-19, dar premierul Boiko Borisov a afirmat că nu va impune un nou lockdown naţional.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”