Coronavirus/Polonia: Minerii din Silezia revin la lucru săptămâna viitoare, spune premierul Morawiecki

Coronavirus/Polonia: Minerii din Silezia revin la lucru săptămâna viitoare, spune premierul Morawiecki

Minerii din regiunea poloneză Silezia, unde a fost înregistrată cea mai mare concentraţie de cazuri de contaminare cu coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2 din această ţară, vor putea reveni la lucru, luni şi marţi, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters.

Virusul s-a răspândit rapid în minele de cărbune din Silezia, unde sâmbătă au fost înregistrate 138 din totalul de 168 de cazuri noi din toată Polonia, indică datele Ministerului Sănătăţii.

Numărul total de cazuri confirmate de contaminare din Silezia este de 5132, în total în Polonia fiind înregistrate până acum 18.184 de cazuri şi 912 decese.

Morawiecki a mai afirmat că vor fi luate toate măsurile de siguranţă necesare astfel ca minerii să poată reveni la lucru şi că nu este necesar ca regiunea să intre în izolare.

"Vom ieşi din acest şanţ, din această epidemie dificilă. Vom salva sute de mii de locuri de muncă de aici, din Silezia", a declarat presei premierul polonez.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…