Coronavirus/UE: Uniunea Europeană va permite în această vară accesul americanilor vaccinaţi

Coronavirus/UE: Uniunea Europeană va permite în această vară accesul americanilor vaccinaţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică că americanii care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 ar trebui să poată călători în Europa în această vară, ceea ce înseamnă o reducere a restricţiilor de călătorie existente în prezent, informează Reuters şi dpa.

Ursula von der Leyen a declarat pentru The New York Times că cei 27 de membri ai Uniunii Europene vor accepta, necondiţionat, pe toţi cei care sunt vaccinaţi cu vaccinuri care sunt aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Această agenţie a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în prezent în Statele Unite.

"Americanii, din câte văd, folosesc vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentelor", a spus preşedinta Comisiei Europene."Acest lucru va permite libera circulaţie şi călătoriile către Uniunea Europeană", a estimat şefa executivului european.

Von der Leyen nu a precizat însă când vor putea fi reluate călătoriile, afirmând că aceasta va depinde de situaţia epidemiologică."Situaţia se îmbunătăţeşte însă în SUA, după cum se îmbunătăţeşte, să sperăm, şi în Uniunea Europeană".

UE a suspendat în mare măsură călătoriile neesenţiale acum mai bine de un an.

Statele membre ale UE au convenit în luna aprilie să lanseze certificate de vaccinare anti-COVID-19 care să permită persoanelor care au fost vaccinate împotriva acestei bolii, s-au vindecat sau au fost testate negativ, să poată călători mai uşor. Intenţia este ca aceste certificate să devină operaţionale din luna iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…