Coronavirus/vaccin: Ministrul ceh de interne îşi anulează o deplasare la Moscova din cauza criticilor

Coronavirus/vaccin: Ministrul ceh de interne îşi anulează o deplasare la Moscova din cauza criticilor

Ministrul ceh de interne Jan Hamacek şi-a anulat o controversată deplasare la Moscova pentru a discuta despre vaccinuri anti-COVID-19 după ce a fost aspru criticat de alţi membri ai Cabinetului, informează sâmbătă DPA.

Hamacek intenţiona iniţial să călătorească luni la Moscova pentru a discuta despre posibile livrări ale vaccinului rusesc Sputnik V, dar sâmbătă el a scris pe Twitter că prezenţa sa este urgent necesară la o şedinţă a Cabinetului.

Opoziţia, precum şi partidul la putere ANO, au criticat planurile. Prim-ministrul Andrej Babis a declarat că vaccinurile nu fac parte din portofoliul lui Hamacek şi a ameninţat că nu-l va lăsa să folosească un avion guvernamental pentru călătorie.

Babis a spus că aşteaptă aprobarea autorităţilor medicale ale UE înainte de a procura Sputnik V.

Cu şase luni înainte de alegerile parlamentare, guvernul minoritar al lui Babis a intrat sub presiune din cauza progreselor lente ale campaniei de vaccinare.

Portalul de ştiri Seznam Zpravy a relatat că guvernul nu a comandat contingentul maxim posibil de vaccinuri împreună cu
EU.

În loc să comande 6,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, el a cerut doar 3 milioane, în timp ce din serul Johnson & Johnson a comandat 2 milioane în loc de maximum posibil 4,8 milioane.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

4 Așa o fi?

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?