Corpul de control al premierului: Mai există încă trei controale în curs la RAAPPS

Corpul de control al premierului: Mai există încă trei controale în curs la RAAPPS

Corpul de control al premierului precizează că la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) sunt în curs de desfășurare trei controale cu termen de finalizare estimat la finalul anului 2016 și începutul lui 2017.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Corpului de control, controalele se referă la vânzarea imobilelor din domeniul privat al statului și a celor aflate în proprietatea RAAPPS, contractele de locațiune încheiate de RAAPPS și încasarea veniturilor rezultate din activitatea economică desfășurată de RAAPPS, inclusiv funcționarea bufetelor de incintă.

De asemenea, potrivit postării Corpului de control al premierului, din analiza activității privind asigurarea de autoturisme de către RAAPPS rezultă că Guvernul și ceilalți beneficiari — autorități publice și companii cu capital de stat — ar trebui să achiziționeze servicii de transport auto cu respectarea reglementărilor legale în vigoare privind achizițiile publice și a normelor de liberă concurența, nu doar direct și exclusiv de la RAAPPS.

"Exclusivitatea poate să existe doar în condițiile în care activitatea de transport auto ar fi încorporată în entitatea beneficiară, de exemplu Secretariatul General al Guvernului", se arată în postarea menționată.

O altă precizare se referă la faptul că "RAAPPS ar putea să își extindă activitatea economică prin oferirea de servicii de transport auto și activități conexe (service auto, școala de șoferi etc) către orice posibili clienți, similar societăților cu obiect asemănător care operează pe piață (obiectul de activitate al RAAPPS permite o astfel de extindere).

Vineri, Corpul de control al premierului a anunțat că a efectuat în perioada ianuarie-octombrie o acțiune de control la RAAPPS în urma căreia propune reevaluarea activității RAAPPS și analizarea necesității menținerii obiectului de activitate al acesteia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea