Corpul norvegian al forțelor VJTF sosește în țară, în cadrul exercițiului multinațional Noble Jump 2017

Corpul norvegian al forțelor VJTF sosește în țară, în cadrul exercițiului multinațional Noble Jump 2017

Corpul norvegian din cadrul Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), care participă la exercițiul multinațional Noble Jump 2017 (NOJP17), sosește vineri, 2 iunie, ora 21,00, în România, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, a anunțat MApN.

Contingentul norvegian, format din aproximativ 50 de militari, este o subunitate specializată în supraveghere, identificare și selectare a țintelor, având rolul de a localiza sistemele de armament inamice și de a coordona atacurile la țintă.

"NOJP17 este un exercițiu cu termen scurt de notificare, planificat și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli. Exercițiul va testa capacitățile operaționale ale elementelor VJTF și nivelul de implementare a Planului de Acțiune pentru Creșterea Capacității de Reacție a Alianței (Readiness Action Plan — RAP), în Bulgaria și România", se arată într-un comunicat al MApN, remis miercuri, AGERPRES.

Exercițiul se desfășoară în perioada 26 mai — 16 iunie, cu participarea a circa 4.000 de militari din 11 state membre NATO (Albania, Bulgaria, Grecia, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Spania și Statele Unite ale Americii), dintre care aproximativ 1.900 din cadrul VJTF, utilizând în jur de 500 de mijloace tehnice.

Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia și Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare și pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia — Bulgaria — România, până la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, precizează MApN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...