Cosmonauții ruși vor cultiva ardei pe Stația Spațială Internațională

Cosmonauții ruși vor cultiva ardei pe Stația Spațială Internațională

Cei doi cosmonauți ruși care pleacă miercuri la bordul navetei Soyuz MS-02 spre Stația Spațială Internațională (SSI) vor cultiva ardei în sera de pe platforma orbitală, relatează EFE.

Soyuz va fi lansată cu ajutorul rachetei propulsoare la orele 11:05 (08:05 GMT) de pe cosmodromul rus din Baikonur, situat în stepa kazahă și se va cupla la stație la orele 12:59 (09:59 GMT) vineri.

La bordul navetei, a doua din seria Soyuz, vor călători cosmonauții ruși Serghei Rizhikov (comandant) și Andrei Borisenko, alături de astronauta americană al NASA, Shane Kimbrough.

Borisenko a declarat că printre experimentele științifice prevăzute se află cultivarea de ardei "în condiții de lipsă de gravitație" în sera Lada și controlul la distanță de pe SSI a aparatelor pentru explorarea altor planete.

Cei trei membri care vor face parte din cea de-a 50-a expediție pe platforma spațială vor fi primiți pe SSI de rusul Anatoli Ivanishin, japonezul Takutya Onishi și americanca Kathleen Rubens.

În următoarele luni, SSI va primi mai multe capsule fără echipaj cu materiale pentru aprovizionare: rusa Progress, americana Dragon și japoneza HTV.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”