Covasna: Conducerea UDMR, sprijin deschis pentru FIDESZ la alegerile parlamentare din Ungaria

Sfântu Gheorghe, 19 mar /Agerpres/ - Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor şi-a exprimat, luni, susţinerea pentru FIDESZ, partidul de guvernământ din Ungaria condus de premierul Viktor Orban, în contextul alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe data de 8 aprilie în ţara vecină.

Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, personal, susţine încă din anul 1994 "echipa FIDESZ", pentru că "sunt singurii care au demonstrat că susţin proiectele comunităţii maghiare" din afara graniţelor Ungariei.

El a menţionat, printre altele, că Guvernul de la Budapesta sprijină învăţământul în limba maghiară din România, de la creşă până la facultate, lucru pe care statul român nu îl face, a iniţiat programe pentru susţinerea economică a comunităţilor maghiare din Ardeal, precum şi pentru creşterea natalităţii, prin acordarea unui sprijin financiar.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primarul municipiului, a punctat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că sprijinul primit din Ungaria este important, dar nu consideră că este "normal" ca statul maghiar să compenseze ceea ce statul român nu face pentru comunitatea maghiară, în condiţiile în care şi membrii acestei comunităţi sunt contribuabili la bugetul de stat.

Liderii UDMR au mai afirmat că organizaţia va acorda consultanţă etnicilor maghiari din judeţul Covasna cu drept de vot la scrutinul din Ungaria, în ce priveşte instrucţiunile de completare a declaraţiilor, atât prin intermediul a 107 persoane activate în mediul rural, cât şi al birourilor UDMR din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt, care vor fi deschise între orele 8 şi 18.

Potrivit acestora, în perioada următoare vor fi distribuite aproximativ 40.000 de pliante privind procedurile legate de participarea la alegerile din Ungaria. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan