Covasna: Nicio firmă nu a dorit să reabiliteze monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, explică primarul

Covasna: Nicio firmă nu a dorit să reabiliteze monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe, explică primarul

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au alocat suma de 220.000 de lei pentru reabilitarea monumentului Ostașului Român din cartierul Gării, însă lucrările nu s-au putut realiza pentru că nicio firmă nu s-a prezentat la licitații, afirmă primarul Antal Arpad.

"Eu cred că până acum de două ori s-a licitat lucrarea și nu s-a prezentat nicio firmă. Deci, aici noi chiar am dat dovadă de bună credință, am aprobat documentațiile, am alocat suma în buget, am făcut licitație, dar nu s-a prezentat nimeni. Eu nu pot să oblig pe nimeni să vină la licitație', a declarat joi primarul Antal Arpad.

Impunătoarea statuie a Ostașului Român, realizată din bronz de sculptorul Balogh Péter, a fost dezvelită pe 18 septembrie 1974.

Reprezentanții comunității românești din Consiliul local municipal au semnalat în repetate rânduri că monumentul s-a deteriorat considerabil și au solicitat intervenția Primăriei pentru reabilitarea acestuia, arătând că o parte dintre manifestările oficiale ce marchează momente importante din istoria poporului român au loc, în fiecare an, în fața acestei statui.

Președintele Asociației Județene a Cadrelor Militare în Retragere și Rezervă Covasna, col. Ioachim Grigorescu, a declarat pentru AGERPRES că statuia Ostașului Român a fost ridicată în memoria luptelor de eliberare a orașului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație fascisto-hortystă, în 8 septembrie 1944.

El a menționat că a participat la festivitatea de dezvelire în urmă cu peste 40 de ani, fiind unul dintre cei patru tineri locotenenți din Batalionul 22 Vânători de Munte care au asigurat garda de onoare la monument.

AGERPRES / (A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale