Craiova, conferință acidă despre meciul cu Sepsi: Ce încearcă, de fapt, oltenii

Craiova, conferință acidă despre meciul cu Sepsi: Ce încearcă, de fapt, oltenii

Se apropie momentul adevărului, după controversatul meci Sepsi – FC U Craiova 1948. Întrerupt, în minutul 26, la scorul de 0-0, de centralul Andrei Chivulete (36 de ani), partida a fost câștigată de covăsneni, la masa verde, după decizia Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Care a considerat că suspendarea întâlnirii, cauzată de scandările xenofobe ale galeriei oltenilor, justifică trimiterea punctelor în contul formației pregătite de Cristiano Bergodi.

Vlad Achim (stânga)

Conducerea Craiovei a atacat decizia la Comisia de Apel care, joi, va anunța decizia legată de acest caz. Până atunci, într-o ultimă tentativă de a crea o presiune mediatică tot mai mare, oltenii au scos cinci jucători, Vlad Achim, Yassine Bahassa, Juan Bauza, Dragoș Albu și Ionuț Gurău, la o conferință explozivă, organizată astăzi! Cel mai mult a vorbit Vlad Achim, iar site-ul gsp.ro a redat declarațiile acestuia despre meciul suspendat de la Sfântu Gheorghe.

Ce s-a spus la conferința organizată de Craiova?

*Vlad Achim (mijlocaș Craiova): Părerea noastră este că s-a luat o decizie greșită, care nu este în spiritul fotbalului. Apoi s-a aflat că decizia este și neregulamentară, având în vedere că meciul se oprește doar în cazul scandărilor rasiste, și nu xenofobe. De pe teren nici nu s-a auzit mare lucru, era gălăgie. Nu cred că a afectat pe nimeni. Sepsi nici nu are mulți jucători de etnie maghiară, dacă a avut unu-doi pe teren. S-a și văzut că n-au fost afectați. Au așteptat foarte calm decizia finală, n-au luat nicio măsură. În mod normal, când se întâmplă astfel de lucruri presupun că ești mai nervos. Pot să spun că ne afectează foarte mult pe noi această decizie. Din punct de vedere financiar nu suntem lăsați să ne apărăm șansele pe teren, avem prime de obiectiv destul de mari. Ar trebui să luptăm pentru aceste prime pe teren.

Ne afectează și imaginea. Cariera unui jucător se poate schimba total din cauza unei astfel de decizii. Pentru că nu se îndeplinim obiectivul și nu suntem acolo cu echipele puternice, în lumina reflectoarelor. Iar asta ne va afecta pe toți, dacă nu vom fi lăsați să ne apărăm corect șansele. Ne afectează atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv. Ar fi o mare palmă dată nouă, jucătorilor dacă se menține decizia să pierdem meciul cu Sepsi la masa verde.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”