Cristian Bușoi, discurs în plenul PE de la Strasbourg: Deciziile politice la nivel european trebuie să ajute IMM-urile să-și repornească motoarele

Cristian Bușoi, discurs în plenul PE de la Strasbourg: Deciziile politice la nivel european trebuie să ajute IMM-urile să-și repornească motoarele

Europarlamentarul Cristian Busoi (PNL, PPE) a luat cuvântul în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, loc unde s-au reunit deputații europeni dupa 15 luni de pauză, privind „Starea Uniunii IMM-urilor”.

Potrivit președintelui Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, IMM-urile joacă un rol crucial în economia UE: „Reprezintă 99% din toate întreprinderile, angajează aproximativ 100 de milioane de persoane (două treimi din locurile de muncă din sistemul privat) și asigură 56% din PIB-ul UE. Din cauza crizei sanitare însă, peste 60% dintre IMM-uri au raportat o scădere a cifrei de afaceri și aproximativ 66% au redus investițiile.”

Cristian Bușoi subliniază că prin deciziile politice la nivel european, trebuie ca IMM-urile să fie ajutate să repornească motoarele: „Trebuie să profite de toate instrumentele financiare pe care le avem astăzi la îndemână pentru relansarea economică post pandemie. Și asta pentru că IMM-urile sunt nu doar angajatorii cei mai importanți ai UE, ci și un factor cheie pentru inovare și creștere durabilă.”


Reamintim că deputații europeni se reunesc în sesiune plenară, în săptămâna 7-10 iunie, pentru a vota acordul privind Certificatul UE COVID-19, dar și pentru a dezbate strategia biodiversității sau răspunsul UE în cazul deturnărnii avionului de la Minsk.

Potrivit agendei , se așteaptă ca deputații europeni să aprobe Certificatul digital UE privind Covid , care are ca scop facilitarea libertății de circulație în Europa pe timpul pandemiei. Dezbaterea va avea loc marți, iar rezultatul votului va fi publicat miercuri.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...