Cristian Bușoi, negociatorul PE pentru programul de sănătate al UE, salută donația României de vaccinuri pentru RM: Promisiune onorată

Cristian Bușoi, negociatorul PE pentru programul de sănătate al UE, salută donația României de vaccinuri pentru RM: Promisiune onorată

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), negociatorul Parlamentului European pentru programul EU4Health, salută gestul de solidaritate al României față de Republica Moldova, prin donarea a peste 21.600 de doze de vaccin anti-COVID-19.

„Promisiune onorată. Încă de acum câteva luni am spus că România va face totul pentru Republica Moldova și le vom duce fraților de peste Prut vaccinurile necesare pentru a opri răspândirea COVID-19. Iată că astăzi, primele 21.600 de doze de vaccin produs de AstraZeneca au ajuns de la București la Chișinău pentru imunizarea medicilor și asistentelor din prima linie. România nu uita și nu va uita niciodată să fie la greu alături de Republica Moldova”, a transmis Cristian Bușoi pe contul personal de Facebook.

Președintele Republicii Moldova a mulțumit României pentru prima tranșă de vaccinuri AstraZeneca pe care țara noastră le-a donat vecinilor de peste Prut.

„Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Potrivit șefului statului, lotul va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia.

De asemenea, procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.

„Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză”, a conchis Maia Sandu în mesajul său.

Citiți și: Premierul Florin Cîțu: Astăzi livrăm Republicii Moldova primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro