Criză politică în Polonia pe fondul pandemiei: Varianta alegerilor legislative anticipate, luată în calcul

Criză politică în Polonia pe fondul pandemiei: Varianta alegerilor legislative anticipate, luată în calcul

Polonia nu poate exclude varianta alegerilor legislative anticipate în cazul agravării crizei politice generate de organizarea scrutinului prezidenţial programat în luna mai, a declarat miercuri Michal Dworczyk, şeful de cabinet al premierului polonez, citat de Reuters.

Senatul polonez a respins marţi o propunere a guvernului privind desfăşurarea scrutinului prezidenţial în 10 mai prin corespondenţă din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce a constituit o lovitură dată partidului conservator aflat la putere Lege şi Justiţie (PiS), dar o decizie pe larg anticipată.

Ultimul cuvânt asupra alegerilor prezidenţiale îl va avea Sejmul (camera inferioară a parlamentului), unde PiS are o majoritate fragilă. Unii dintre parlamentarii parteneri de coaliţie ai PiS se pronunţaseră anterior împotriva organizării alegerilor prezidenţiale în luna mai.

"Sperăm că vor fi suficienţi parlamentari care vor adopta acest proiect de lege. Totuşi, va trebui să luăm în considerare şi opţiuni în care proiectul de lege nu este susţinut şi atunci va trebui să facem faţă unei crize politice foarte grave", a declarat Dworczyk la postul de radio public.

"Cred că astfel de discuţii trebuie să fie prudente, dar un scenariu în care au loc alegeri parlamentare anticipate nu poate fi exclus", a adăugat oficialul polonez, citat de Reuters. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?