Criza refugiaților: Aproximativ 1.000 de persoane încearcă să treacă în Macedonia pe o rută alternativă

Criza refugiaților: Aproximativ 1.000 de persoane încearcă să treacă în Macedonia pe o rută alternativă

Aproximativ o mie de migranți și de refugiați încercau luni să treacă în Macedonia pe o rută alternativă celei prin Idomeni și în jurul orei 13:00 GMT erau înconjurați de poliția greacă, a constatat de la fața locului un jurnalist al AFP.

Acest grup a plecat în jurul orei 10:30 GMT din împrejurimile taberei de refugiați de la Idomeni, ducând bagaje, în direcția satului Chamilo, puțin mai la vest, și se afla chiar lângă frontieră în jurul orei 13:00.

Poliția macedoneană nu este deocamdată prezentă la fața locului, potrivit jurnalistului.

Grupul, format din numeroase familii, a traversat dealuri, câmpuri și chiar un râu pentru a ajunge în acest loc, intersectându-se și depășind fără incidente un prim grup de polițiști greci.

Cel puțin 12.000 de refugiați stau în condiții îngrozitoare la frontiera macedoneană la Idomeni, pe unde în decurs de o săptămână nu a mai fost lăsată să treacă nicio persoană.

Unele familii au părăsit deja locul, acceptând propunerea autorităților de a-i duce în alte tabere de refugiați mai bine amenajate, în timp ce altele și-au manifestat intenția constantă de a trece cu orice preț în Macedonia și de a-și continua drumul spre Europa de Nord.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Tudor Martalogu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro