Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbați (studiu)

Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbați (studiu)

Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbați - este concluzia unui studiu realizat de cercetători britanici de la Universitatea din Leeds, care au examinat dosarele a 600.000 de pacienți, relatează miercuri 7sur7.be.

Rezultatele sunt îngrijorătoare: 24.000 de atacuri cardiace sunt greșit diagnosticate anual la femei. "Ca regulă generală, când ne gândim la o persoană care suferă o criză cardiacă, ne gândim la un bărbat de vârstă medie, supraponderal, cu diabet și fumător", afirmă doctorul Chris Gale, cardiolog consultant la Universitatea menționată. "Nu este mereu așa. Atacurile cardiace afectează un spectru mai larg al populației", adaugă el.

O altă idee preconcepută este cea conform căreia atacul se manifestă printr-o durere acută în piept. Procesul este însă progresiv. Pacienții semnalează adesea greață, dureri în piept, în maxilar și brațe.

În studiul realizat între aprilie 2004 și martie 2013, o treime din crizele cardiace au fost greșit diagnosticate, mai multe în cazul femeilor. În Marea Britanie 69.000 de femei suferă anual de o criză cardiacă, față de 119.000 de bărbați. Mai multe femei mor totuși din această cauză, încheie 7sur7.be.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Codruț Bălu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat