CSM a avizat propunerea de numire a Ioanei Albani ca procuror șef adjunct al DIICOT

CSM a avizat propunerea de numire a Ioanei Albani ca procuror șef adjunct al DIICOT

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat marți, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire a Ioanei Albani în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

"În ședința de azi, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management și susținerea interviului, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei procuror Ioana Bogdana Albani. (...) Hotărârea de avizare a Secției pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiției în cursul zilei de astăzi", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform Legii 303/ 2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis pe 31 mai către CSM propunerea de numire a Ioanei Bogdana Albani ca procuror șef adjunct al DIICOT, pe o perioadă de trei ani.

MJ a precizat că Ioana Albani îndeplinește cerințele de vechime, prevăzute de art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, de minimum 10 ani ca procuror.

"În desemnarea propunerii, ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înființare, precum și experiența profesională și îndeplinirea criteriilor de integritate", sublinia MJ.

În 19 mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a delegat-o pe Ioana Albani în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT pentru o perioadă de șase luni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului