CSM: Sistemul are nevoie de 600 de judecători și 750 de grefieri pentru procedura insolvenței persoanelor fizice

CSM: Sistemul are nevoie de 600 de judecători și 750 de grefieri pentru procedura insolvenței persoanelor fizice

Sistemul judiciar are nevoie de 600 de judecători și 750 de grefieri pentru cazurile de insolvență a persoanelor fizice, consideră Consiliul Superior al Magistraturii.

Plenul CSM și-a însușit joi punctul de vedere al Direcției legislație, documentare și contencios și nota Direcției resurse umane și organizare privind măsurile administrative de pregătire a intrării în vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, notă care prevede mărirea schemei de personal, potrivit Biroului de presă al CSM.

Tot în ședința de joi, CSM a aprobat sesizarea ministerului Justiției pentru adoptarea unei hotărâri de guvern referitoare la suplimentarea unor posturi în instanțe, cu 48 de posturi de judecător și 16 posturi de grefieri pentru Curțile de Apel și 50 de posturi de judecător și 50 de posturi de grefieri pentru Tribunale, care vor fi repartizați în funcție de numărul de cauze care au ca obiect Legea privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...