Cuba - Prinţul Charles şi soţia lui Camilla s-au plimbat prin centrul istoric al Havanei

Cuba - Prinţul Charles şi soţia lui Camilla s-au plimbat prin centrul istoric al Havanei

Prinţul Charles, însoţit de soţia sa Camilla, s-a plimbat luni pe străzile centrului istoric al capitalei Havana, în cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale în Cuba, înainte de lua cina cu preşedintele Miguel Diaz-Canel, relatează AFP.

Înconjurat de o mulţime de curioşi şi de turişti, cuplul a mers pe străzile pietruite însoţiţi de istoricului oraşului, Eusebio Leal, şi a descoperit pe strada Mercaderes o statuie a lui William Shakespeare. Ei au mers apoi la o şcoală de box, precum şi la un centru de balet al dansatorului Carlos Acosta, numit recent director artistic al Royal Ballet din Birmingham.

Capitala cubaneză a fost o scurtă perioadă de timp teritoriu britanic în 1762.

Vizita prinţului Charles, în cadrul turneului său în Caraibe, este prima vizită oficială a unui membru al familiei regale britanice în Cuba.

'Este un moment istoric pentru cele două ţări', a subliniat Ambasada Marii Britanii pe Twitter.

Preşedintele Diaz-Canel a salutat, pe aceeaşi reţea de socializare, vizita familiei regale: 'Cuba le urează bun venit prinţului Charles şi soţiei sale, ducesa Camilla de Cornwall. Este o onoare pentru noi să-i primim şi să le arătăm cu mândrie naţiunea noastră', a mai spus el.

'Astăzi (luni), îi voi primi şi vom discuta. Vizita reflectă relaţiile noastre bune', a adăugat el. Nu există planuri pentru ca prinţul Charles şi Camilla să se întâlnească cu fostul preşedinte Raul Castro (2008-2018), fratele fostului lider comunist cubanez Fidel Castro, care a murit în 2016.

Cuplul, care a sosit duminică după-amiază, va rămâne la Havana până miercuri, înainte de a pleca spre insulele Cayman, un teritoriu britanic.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...