Culisele picante ale divorțului premierului canadian Justin Trudeau

Culisele picante ale divorțului premierului canadian Justin Trudeau

Sophie Grégoire Trudeau și-a părăsit soțul premier pentru un medic pediatru, iar amănunte au apărut în documentele oficiale.

Justin Trudeau și fosta soție, Sophie Grégoire Trudeau FOTO: EPA EFE

Când premierul Justin Trudeau și soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, au anunțat în august că s-au separat legal, niciunul dintre ei nu a oferit vreo explicație cu privire la motivul pentru care mariajul lor de 18 ani a luat sfârșit, scrie nationalpost.com.

Dar, potrivit acuzațiilor dintr-o cerere de divorț împotriva unui chirurg pediatru din Ottawa, în momentul în care despărțirea premierului a devenit o știre internațională, Grégoire Trudeau era deja într-o altă relație.

În cererea de divorț, depusă la 26 aprilie 2023, Ana Remonda susține că fostul ei soț, Dr. Marcos Bettolli, "s-a asociat din nou cu o persoană de profil înalt care atrage atenția semnificativă a mass-media și prezintă considerații semnificative în materie de securitate".

Numele nu apare în documentele judiciare, dar s-a confirmat că afirmația lui Remonda se referă la Grégoire Trudeau.

Dacă afirmația ei este corectă, ar putea oferi un nou context pentru destrămarea căsătoriei Trudeau - și ar putea arăta provocările cu care se confruntă Grégoire Trudeau , în vârstă de 48 de ani, în timp ce încearcă să treacă peste viața ei anterioară și peste protecția polițienească pe care aceasta a necesitat-o.

Remonda, o mamă casnică în vârstă de 47 de ani, spune că nu ia "nicio poziție" cu privire la viața personală a fostului ei soț, dar afirmă că noua relație a creat probleme de securitate nespecificate "la care sunt expuși copiii în timp ce se află în grija tatălui lor".

Ea a solicitat un ordin judecătoresc pentru a asigura intimitatea și protecția celor doi copii ai lor.

"Ana a crezut că părțile au ajuns la un acord ca (copiii) să nu interacționeze cu noul partener, dar Marcos nu a respectat acest lucru și acest lucru le-a provocat (copiilor) disconfort și anxietate", mai susține ea în cerere.

Bettolli, care lucrează la Spitalul pentru copii din estul Ontario (CHEO), a declarat în răspunsul său la cererea de divorț că atitudinea Remondei față de noua sa relație "nu este în interesul copiilor".

El susține că Remonda a amenințat că își va dezrădăcina viața în Canada și se va întoarce în Argentina, unde s-au născut amândoi, dacă relația va ieși la iveală.

"De asemenea, după ce a descoperit noua relație a lui Marcos, ea a accesat fișierele personale ale acestuia de pe computer și a amenințat că va publica fotografii intime ale lui Marcos", susține el.

Niciuna dintre acuzațiile din dosarul de divorț nu a fost dovedită în instanță. Cazul este în curs de desfășurare.

Avocatul lui Remonda, Katherine Cooligan, și avocatul lui Bettolli, Gil Rumstein, au refuzat să comenteze cazul în numele clienților lor.

După ce a fost anunțată despărțirea de Trudeau, pe 2 august, surse guvernamentale au declarat că Grégoire Trudeau se mutase deja din Rideau Cottage, dar intenționa să vină des la reședință pentru cei trei copii ai lor, care au vârste cuprinse între 9 și 16.

Locația noii sale locuințe nu este cunoscută public, din unele imagini se pare că este în mansarda unui condominiu din Ottawa, nu departe de Rideau Hall.

Vehicule nesemnalizate cu ceea ce par a fi membri ai RCMP în civil înăuntru au fost văzute în ultimele săptămâni în fața clădirii, care este menționată în documentele judiciare ca fiind adresa lui Bettolli.

De obicei, RCMP asigură o anumită protecție personală pentru foștii prim-miniștri după ce aceștia părăsesc funcția, atunci când este necesar, de obicei la evenimente publice sau în timpul călătoriilor internaționale. Jean Chrétien a ales să continue să primească protecție personală atunci când a demisionat în 2003; John Turner nu a făcut acest lucru.

Cu toate acestea, situația lui Grégoire Trudeau este neobișnuită, deoarece fostul său soț rămâne în funcție și a fost subiectul a numeroase amenințări. S-a crezut că Trudeau a fost ținta vizată atunci când un rezervist militar din Manitoba și-a izbit camionul de porțile Rideau Hall în 2020.

Premierul a fost confruntat în mod repetat cu protestatari furioși la evenimente publice și la opriri de campanie. Grégoire Trudeau a fost și el vizat. În 2017, RCMP a acuzat o femeie din Alberta că a proferat amenințări online la adresa sa.

"Din motive de securitate și pentru a asigura siguranța membrilor noștri și a celor pe care îi protejăm, nu putem discuta detalii specifice ale planurilor, tacticilor sau operațiunilor de protecție", a declarat purtătorul de cuvânt al RCMP, sergentul Kim Chamberland, într-un răspuns trimis prin e-mail la întrebările legate de securitatea lui Grégoire Trudeau.

Nivelul de protecție oferit, a precizat Chamberland, se bazează pe "evaluări regulate ale mediului de amenințare".

Remonda și Bettolli s-au căsătorit în Argentina și s-au mutat în Canada în 2004. S-au despărțit în ianuarie 2020, dar au locuit în aceeași casă până când el s-a mutat în februarie 2021, după 22 de ani de căsătorie, potrivit documentelor de divorț.

Procedura de divorț se învârte în mare parte în jurul plății pensiei de întreținere și a împărțirii activelor financiare, inclusiv o casă boierească în zona Rockcliffe, evaluată la 2,6 milioane de dolari într-o evaluare din 2022, și trei unități de condominiu în Miami, Florida, în valoare totală de 1,4 milioane de dolari.

Bettolli, în vârstă de 48 de ani, este specializat în chirurgie minim invazivă și în deformări ale peretelui toracic la copii.

Pe lângă activitatea sa la CHEO, el predă la școala de medicină a Universității din Ottawa.

Sursa: adevarul.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat