Culisele războiului de la vârful AUR, dintre George Simion și Claudiu

Culisele războiului de la vârful AUR, dintre George Simion și Claudiu

Aflat într-un război mocnit cu ”fratele” Claudiu Târziu, George Simion a impus organizarea unui congres la finalul lunii martie prin care să preia controlul total asupra partidului. Claudiu Târziu a încercat să-l izoleze pe George Simion cu ajutorul lui Sorin Lavric și Marius Lulea, însă, predestinat, a fost prea târziu, susțin surse din conducerea AUR pentru ziare.com .

Dihonia s-a strecurat în AUR camuflată în butoane de like și share. George Simion s-a arătat nemulțumit de faptul că trebuie să împartă conducerea partidului cu Claudiu Târziu, deși el este principalul vector de imagine al AUR. ”Ca demonstrație, George ne-a arătat postările sale de pe Facebook în care strânge sute de mii, ba chiar milioane de aprecieri. Claudiu Târziu e departe de aceste performanțe în mediul online. George Simion a fost deranjat de faptul că Târziu a insistat că ei doi sunt pe picior de egalitate în fruntea partidului. George Simion spune că fără el AUR n-ar fi existat astăzi”, susțin sursele citate.

Zilele trecute, Claudiu Târziu s-a poziționat ca ideolog al partidului, strecurând câteva ironii la adresa lui George Simion. ”Sunt pe o funcţie egală cu George Simion, sunt co-preşedinte, împărţim funcţia de preşedinte al partidului, dar ne-am împărţit foarte bine rolurile. El este cu organizarea în teritoriu, cu organizarea de manifestaţii, cu drapelul în mână, cu portavocea în mână, eu mă ocup de doctrină, de formarea cadrelor, de formarea viitorilor membri ai Guvernului şi ai structurilor descentralizate ale Guvernului. Am alt rol”, a spus Claudiu Târziu, duminica trecută, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.


În urma acestor afirmații, George Simion s-a decis să-l înlăture pe Claudiu Târziu din funcția de co-președinte AUR. ”Târziu a avut la rândul său, o încercare de a prelua conducerea partidului, însă organizațiile sunt de partea lui George Simion. Singurul aliat al lui Claudiu Târziu e Sorin Lavric, președintele Senatului AUR, care nu are însă putere în partid. Claudiu Târziu a încercat să-l tragă de partea sa pe Marius Lulea, persoană foarte influentă în AUR, propunându-l ca premier din umbră. Degeaba. Lulea a fost patronul financiar și spiritual al lui Simion”, susțin sursele citate.

Marius-Dorin Lulea este de profesie inginer și deține, din 2006, firma SC Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL. Lulea a fost patronul lui George Simion – actualul copreședinte AUR a lucrat la firma de construcții patronată de Lulea, de unde a câștigat, în 2019, 38.000 de lei (3.200 lei pe lună). Lulea a mai lucrat cu George Simion și la Platforma Unionistă Acţiunea 2012, care milita pentru unirea României cu Republica Moldova.


În momentul în care a fost exclusă din AUR, senatoarea Diana Șoșoacă a acuzat că toți membrii formațiunii din provincie ar fi fost obligați să doarmă la hotelul lui Marius Lulea atunci când sosesc în Capitală.

În acest moment, George Simion are de partea sa sprijinul majorității organizațiilor din teritoriu pentru a conduce singur partidul. Potrivit surselor citate, George Simion le-a făcut ”o ofertă de nerefuzat” rivalilor din partid: lui Claudiu Târziu i-a promis funcția de președinte de onoare al partidului, iar lui Sorin Lavric funcția de președinte al Senatului AUR, ambele cu rol decorativ. Marius Lulea ar urma să ocupe funcția de vicepreședinte și să fie mâna dreaptă a lui Simion. ”E clar că George Simion vrea să conducă de capul său, să nu mai dea explicații în partid. Spre exemplu, zilele acestea a negociat ba cu Cristian Diaconescu de la PMP, ba cu Ludovic Orban de la Forța Dreptei, însă fără să ne anunțe. Noi am aflat din presă că unii parlamentari AUR ar putea trece la PMP. Cine e nebun să facă asta? George nu știe și nu vrea să lucreze în echipă. El vrea ca AUR să însemne de fapt George Simion”, susține unul dintre parlamentarii AUR pentru ziare.com.


Miza lui George Simion nu e doar șefia deplină a partidului, ci și candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. ”George Simion e absolut convins că va intra în finala prezidențială și îl va învinge pe candidatul PSD, pentru că social-democrații se vor eroda la guvernare și oamenii s-au săturat de partidele tradiționale. Acesta ar fi planul său pe termen lung. Ca președinte de partid știe că e favorit să devină candidatul AUR la prezidențială, deși Claudiu Târziu și alți parlamentari sunt de părere că ar trebui să avem un candidat din afara partidului, un nume cu rezonanță pentru societatea românească, un patriot adevărat”, conchid sursele citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...