Cum a ACȚIONAT SISTEMUL în cazul PLAGIATELOR! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Cum a ACȚIONAT SISTEMUL în cazul PLAGIATELOR! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Când vă uitați la televizor sau citiți o știre despre ceva trebuie să cunoașteți toate amănuntele. De cele mai multe ori îi înjurăm pe cei mai puțin vinovați, pe ăia pe care-i vedem ridicând mâna prin Parlament. Dar aproape că nu-i știm niciodată pe păpușari, pe cei care au plătit asasinatul! Cazul spălării plagiatorilor de către Senatul României este de școală. Și ar fi fost o crimă perfectă dacă n-ar fi fost ignorat un amănunt minor. 

Credeți că își mai aduce cineva aminte că totul a plecat de la o ordonanta de urgenta perfect inutila prin care fostul ministru al Educatiei din guvernul Ciolos, Adrian Curaj, a vrut sa supra-reglementeze rezolvarea cazurilor de doctorate plagiate, in ciuda avertismentelor publice ca putea reactiva mecanismul de verificare a plagiatelor din legea lui Funeriu si Miclea doar prin ordin de ministru, nu prin OUG?

De altfel, nu putine au fost vocile care l-au avertizat inclusiv pe premierul Ciolos ca daca apeleaza la OUG, exista pericolul ca la transformarea ordonantei in lege parlamentul sa faca ordonanta de nerecunoscut. Ceea ce s-a si intamplat.

Pe acea OUG (despre ale carei efecte nocive a fost avertizat si premierul Ciolos), Parlamentul a adaugat in vara prevederile dezastruoase pentru educatie. 

Mai are vreo importanță că după ce Ordonanța de Guvern a intrat în vigoare s-a aflat că acest Curaj era membru al Academiei lui Oprea, cu toți doctoranzii Jegului și cu toți șobolanii Sistemului la un loc? Și că apoi a demisionat după ce încercase, din răsputeri, să-l mai spele, încă o dată, pe Ponta, cu doctoratul?

Are, oameni buni! Pentru că asta demonstrează că am avut de-a face cu o crimă cu premeditare! Cine-și mai aduce aminte acum de Curaj? Nimeni! Cine face legătura cu Oprea și Sistemul? Nimeni! Rolul de asasină la vedere i-a revenit altei cârpe, Ecaterinei Andronescu! 

Uite un ACOPERIT din Guvernul Cioloș!
comisarul.ro joi, 04 februarie 2016, 16:19    
 
Uite pe unul pe care epoleții de dinainte de 89 îl gâdilă și acum pe piele! Poate ne spune și nouă ce a făcut între 1983 și 1993!

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat, joi, că a cerut să nu mai fie plătit de către Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), precizând însă că nu s-a retras din cadrul ASSN. "Este important că, după acest moment, după ce am fost numit ministru, corespunzător perioadei în care am fost ministru, am donat (banii primiți de la Academie — n.r.). Și am solicitat și întreruperea efectivă, ca să nu apară discuții. (...) Am solicitat să nu mai fiu plătit", a spus ministrul răspunzând unei întrebări din partea presei.

El a declarat, de asemenea, că a cerut organelor abilitate, înainte de numirea sa în funcția de ministru, să precizeze dacă se află sau nu în conflict de interese.

"Am primit lucrul acesta (poziția de membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale — n.r.) cât nu am fost ordonator de credite. Dar asta ar însemna că ministrul este în conflict de interese și cu universitatea în care predă, pentru că am dreptul să predau, chiar dacă m-am suspendat. Este în conflict de interese cu orice... Cred că nu se pune problema. Cred că este o exagerare. Eu am cerut organelor abilitate să îmi spună dacă sunt în conflict de interese, înainte (să fiu numit ministru — n.r.) și nu sunt în conflict de interese", a precizat ministrul.

Adrian Curaj a spus că se simte "foarte onorat" să fie membru al acestei academii deoarece "educația, știința și inovarea sunt subiecte de siguranță și securitate națională, în spiritul în care acest subiect este discutat și la nivel european și euro-atlantic".

Potrivit lui Curaj, ASSN este cea care trebuie să-și anunțe componența, nefiind datoria Ministerului Educației să facă acest lucru.

"Academia își va anunța (componența — n.r.). Cred că am discutat lucrurile acestea și nu trebuie să insistăm. Academia are o conducere. Conducerea, sigur, va lua deciziile potrivite și va anunța. (...) E o instituție separată, e o instituție înființată de statul român", a completat el.

Ministrul Curaj a precizat pe 21 ianuarie că a devenit membru al ASSN în 2015, în perioada în care președinte al acestei instituții era actualul ambasador al României în SUA, George Maior. El a arătat că informația se regăsește în declarația sa de interese și a precizat că de la numirea sa ca ministru al Educației a donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN. 

Ce este ASSN

Informațiile neoficiale spun că ASSN a fost înființată de un grup deja celebru în politică – Gabriel Oprea, George Maior și Vasile Dâncu, împreună cu încă câteva persoane din anturajul lor politic sau profesional. Noua jucărie a celebrului Grup de la Cluj a fost construită pe bazele existentei Academii de Științe Militare, unde s-a refugiat, pe post de președinte, George Maior, după ce și-a dat demisia de la SRI. Pentru că aceasta, așa cum arăta și denumirea, limita aria de acțiune a instituției, fondatorii s-au gândit să o reformeze și să facă din ea o cupolă peste serviciile secrete și ministerele de forță ale României, scrie bn24.ro.

Președinte de onoare al Academiei este George Maior, fost director SRI și viitor ambasador în SUA, iar președinte interimar este fostul ministru al Educației, Remus Pricopie. Ce l-a recomandat pe exact pe Remus Pricopie să devină președintele acestei instituții, nu se știe. 


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...