Cum au scăpat frații luptători Preda după ce au provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor

Cum au scăpat frații luptători Preda după ce au provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor

Frații Preda au vrut să-i intimideze pe Corduneni, provocând o explozie la casa mamei acestora din Iași. Acum, Eugen Preda, condamnat în trecut în cazul armelor de la Ciorogârla, a scăpat de acuzații, iar Adrian Preda, urmărit internațional, e bine mersi în Anglia, scrie Newsweek .

Scandalul dintre cele două clanuri a pornit de la un conflict în Anglia, între Adrian Preda și Marius Ariton, un apropiat al Cordunenilor.

Marius Ariton care își zice John Smith și Adrian Preda au avut împreună o sală de sport în Londra. Până în acel moment între membrii clanului Preda și cei ai clanului Corduneanu exista o relație bună.

La un moment dat, Marius Ariton ar fi avut un conflict cu luptătorul Adrian Preda și a cerut ajutorul clanului Corduneanu. Aceștia le-au spus "luptătorilor" să-l lase în pace pe Ariton.

Adrian Corduneanu a făcut și un live pe Facebook, în care îl înjura și amenința pe cei din clanul luptătorilor Preda.

Aceștia au reacționat violent, Eugen Preda, care abia fusese eliberat după condamnarea primită în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, a organizat o acțiune de intimidare, provocând explozia unui bidon cu benzină la domiciliul Georgetei Corduneanu, mama fraților Corduneanu, din satul Dancu de lângă Iași. Membrii clanului Preda au aprins un bidon plin cu benzină și s-au făcut nevăzuți. La câteva secunde după ce au plecat în trombă, bidonul a explodat, iar flăcările au cuprins gardul locuinței. Incendiul a fost stins și nimeni nu a fost vătămat. Făptașii au fost prinși la scurt timp.

Mama Cordunenilor și-a retras plângerea

Procesul membrilor clanului „Luptătorilor” a început pe 23 decembrie 2019. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Preda, Marian Naca, Mihai Naca, Ionuț Bogdan Sandu și Constantin Cristian Badea. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz sunt de distrugere, instigare la distrugere și complicitate la distrugere, iar, în cauză, partea vătămată este mama fraților Corduneanu, Georgeta.

Săptămâna aceasta, magistrații Judecătoriei Iași au dispus achitarea liderului clanului „Luptătorilor”, Eugen Preda, pentru instigare la distrugere, pe motiv că nu există probe care să arate că acesta a comis infracțiunea. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Marian Naca, un alt membu al clanului bucureștean, pentru complicitate la distrugere.

Pe de altă parte, Mihai Naca a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere, în vreme ce Ionuț Bogdan Sandu a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, sub aceeași acuzație. Din acest război al clanurilor interlope, cel mai „șifonat” a ieșit Constantin Cristian Badea, cel care a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani de pușcărie, pentru distrugere. În cazul acestuia, judecătorii ieșeni au luat în calcul și o condamnare anterioară. Totodată, magistrații au constatat că mama fraților Corduneanu a renunțat la pretențiile civile, conform BZI.ro.

Condamnările fraților Preda

Frații Preda au devenit cunoscuți, în 2008, când și-au atacat rivalii cu săbii și cuțite într-un mall din București.

Apoi, Eugen Preda a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare. În 2017, in baza legii recursului compensatoriu, el a fost eliberat. Așadar, Eugen Preda a fcut doar 4 ani de închisoare din 12, apoi s-a reapucat de infracțiuni.

Fratele său, Adrian, este urmărit internațional pentru o condamnare din 2017, la 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, petru tentativă de omor şi şantaj.

După condamnarea din 2016, lui Adrian Preda i s-a permis să rămână în libertate, sub cauţiune, în timp ce a făcut apel. În decembrie 2017, Curtea Supremă a confirmat însă condamnarea, însă Preda fugise deja din România.

El se află în Anglia iar judecătorii britanici au refuzat să-l extrădeze pe Adrian Preda motivând că ar fi încălcat articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tortura și „tratamentul sau pedeapsa inumană sau degradantă”. Astfel că bărbatul e liber.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...