Cum se descurcă Ucraina cu cele două forțe din armata sa: tinerii antrenați de NATO și rezerviștii școliți în stil sovietic

Cum se descurcă Ucraina cu cele două forțe din armata sa: tinerii antrenați de NATO și rezerviștii școliți în stil sovietic

Începând din 2015, după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia și începerea războiului din Donbas armata SUA, state membre NATO și armatele partenere au antrenat peste 23.000 de soldați ucraineni în vederea unui conflict pe scară largă împotriva Rusiei, scrie Insider .

Soldați Ucraina FOTO Profimedia

Când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, armata ucraineană avea aproximativ 196.000 de militari activi și 900.000 în rezervă, potrivit raportului "2022 Military Balance" al Institutului Internațional de Studii Strategice.

Ucraina a declarat o mobilizare generală la scurt timp după invazie. Potrivit raportului "Balanța militară 2023", Ucraina are în prezent o forță activă de 688.000 de persoane, cu 400.000 în rezervă și 250.000 în poliție și forțele paramilitare.

Ucraina nu a publicat cifre oficiale privind numărul victimelor, dar documente recente ale serviciilor de informații americane, care au făcut obiectul unor scurgeri de informații, le evaluează la 15.500 - 17.500 de morți și 109.000 - 113.500 de răniți.

Pierderile Ucrainei

Armata ucraineană „s-a extins acum în mod semnificativ, dar a suferit și pierderi semnificative în cursul anului trecut“, a dezvăluit Michael Kofman, director al Programului de studii rusești din cadrul organizației de cercetare CNA, într-un episod de la jumătatea lunii martie al podcastului War on the Rocks.

Începând din 2015, armata SUA, state membre NATO și armatele partenere au antrenat peste 23.000 de soldați ucraineni în vederea unui conflict pe scară largă împotriva Rusiei.

Instruirea occidentală a creat un corp de subofițeri competent, similar rolului subofițerilor din armatele NATO, a declarat anul trecut lt. col. Todd Hopkins, comandantul adjunct al Brigăzii de luptă a 53-a de infanterie a Gărzii Naționale din Florida.

Doctrina occidentală le oferă liderilor subalterni o libertate semnificativă pentru a pune în aplicare deciziile care vin de la vârf și îi încurajează să ia inițiativa. Această abordare este deosebit de eficientă atunci când trupele sunt familiarizate cu câmpul de luptă, așa cum erau mulți dintre ucrainenii care au luptat cu rușii și cu forțele susținute de Rusia în Donbas începând din 2014.

Două armate în una

Cu toate acestea, pe măsură ce numărul victimelor în rândul trupelor ucrainene antrenate de NATO crește și Kievul cheamă mai mulți rezerviști mai în vârstă, care au fost antrenați conform standardelor sovietice, o parte din armata ucraineană ajunge să semene cu cea a Rusiei, potrivit lui Kofman.

Unii dintre acești soldați mai în vârstă „s-au întors în poziții de conducere la diferite niveluri de personal și au o cultură diferită", una care seamănă mai mult cu "ceea ce ar fi putut fi armata ucraineană în trecut“, a declarat Kofman în cadrul podcastului.

Acest lucru a creat două forțe în cadrul armatei ucrainene, a adăugat el, una dintre ele flexibilă și capabilă să ia decizii la nivel de comandă, iar cealaltă mai rigidă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”