Cum te ferești de coronavirus. Cele mai riscante activități/Activitățile considerate sigure de specialiști

Cum te ferești de coronavirus. Cele mai riscante activități/Activitățile considerate sigure de specialiști

Trei specialiști din SUA au construit o platformă online,  COVID -19 Reopen , prin intermediul căreia explică populației cum putem reveni la normal, în siguranță, și care sunt riscurile de infectare cu coronavirus în funcție de tipul activităților pe care alegem să le facem.

Activitățile sunt împărțite în cinci categorii, în funcție de gradul riscului de contaminare cu COVID-19, astfel: scăzut, scăzut mediu, mediu, mediu ridicat și ridicat.

Spre exemplu, petrecerile în baruri și cluburi de noapte, slujbele religioase în interiorul bisericilor și călătoriile cu avionul sunt considerate de experți ca fiind cele mai periculoase activități pentru răspândirea COVID-19.

La polul opus, petrecerea timpului liber acasă, în activități cu familia, alergatul, mersul cu bicicleta sau plimbările cu animalul de companie sunt considerate cele mai sigure activități pe care le putem face fără a risca să ne infectăm cu coronavirus.

Click pe imagine pentru afișarea în ecran complet

Experții care au realizat platforma COVID-19 Reopen sunt James P. Phillips – specialist în Medicina de Urgență în Washington, Ezekiel J. Emanuel – medic și consilier al OMS (Universitatea Pennsylvania) și Saskia Popescu – epidemiolog, specialist în afecțiunile medicale infecțioase (Universitatea Arizona).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...