Curat neconstituțional, da’ umflați-l! Un gest care vă va costa scump, imbecililor!

Curat neconstituțional, da’ umflați-l! Un gest care vă va costa scump, imbecililor!

Am văzut astăzi cu toții partidul-stat în acțiune, strivind cu toată forța abuzului un cetățean pentru îndrăzneala de a se plimba cu mașina lui insolentă prin toată țara. Da, mesajul de pe plăcuțele mașinii înmatriculate în Suedia este trivial, obscen, odios, de acord cu toți care-l critică. Dar infinit mai gravă și înfricoșătoare arată reacția partidului-stat. Puterea a răspuns la înjurătura grosolană a unui anonim cu un dosar penal, aplicând o lege care nu există decât în capul unor milițieni obedienți de la vârful ministerului de interne. Curat neconstituțional, da’ umflați-l! Și l-au umflat, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Sunt destul de convins că polițiștii au căutat în toate legile posibile cum să-i vină de hac cetățeanului cu Audi și numere insultătoare la adresa PSD, mai ales după răbufnirea lui Dragnea de acum o săptămână și după ce mașina a defilat pe sub nasul locuitorilor din Craiova și Alexandria, leagănul pesediștilor. Foarte probabil că, judecând după mirarea de pe fețele celor trei polițiști scoși să explice de ce l-au umflat pe cetățean, habar nu aveau de modificarea regulilor pe baza cărora au acționat vigilent. Ce spectacol jalnic! Incompetență, prostie, rea-credință, obediență și abuz. Încă un moment rușinos pentru poliția română.

Pentru Dragnea și Tăriceanu, încă un moment al adevărului. Așa se luptă ei pentru drepturile și libertățile cetățenilor? Așa înțeleg să oprească abuzurile instituțiilor de forță, asmuțind poliția asupra unui om simplu, oricât de neplăcută sau de indecentă ar fi atitudinea lui față de putere? Dacă așa procedează cu un biet șofer plecat din țară pentru o viață mai bună, luându-i pâinea de la gură și amenințându-l cu pușcăria, cum ii vor trata pe adversarii lor politici sau pe jurnaliștii incomozi în ziua când vor pune mâna pe serviciile secrete, pe parchete și pe instanțe?

Dincolo de indignarea generată de vulgaritatea lui extremă, Dragnea și PSD s-au speriat. Mesajul acesta frust și ușor de înțeles se propagă ca focul în toate mediile și în toate straturile societății, până jos, la ultimul alegător pesedist. Abia acum, după ce au încercat să-l cenzureze printr-un abuz teribil, l-au potențat și mai tare. În curând, pe toate gardurile și zidurile României, offline și online, va atârna același număr de înmatriculare format din patru litere. Tocmai s-a născut o mișcare contestatară neaoșă, tot mai agresivă împotriva unei puteri care siluiește democrația în fiecare zi. Cum să te mai adresezi unor politicieni care de un an și jumătate încoace violează regulile elementare ale statului de drept în fiecare zi?

După un an de proteste și de acțiuni de stradă civilizate, acestor oameni li s-au terminat cuvintele.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…