Curtea Supremă: Femeia care îl acuză pe candidatul lui Trump acceptă să depună mărturie în faţa Senatului (presă)

Curtea Supremă: Femeia care îl acuză pe candidatul lui Trump acceptă să depună mărturie în faţa Senatului (presă)

Christine Blasey Ford, femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh, candidatul propus de Donald Trump pentru Curtea Supremă, a acceptat sâmbătă să depună mărturie în faţa Senatului săptămâna viitoare, transmite AFP, citând presa americană.

"Dr. Ford acceptă cererea comisiei de a relata săptămâna viitoare experienţa sa directă privind comportamentul sexual inadecvat al lui Brett Kavanaugh", indică un mesaj al avocaţilor femeii către Comisia Juridică din Senatul american.

Comisia menţionată a amânat votul asupra confirmării lui Kavanaugh în urma apariţiei acuzaţiilor profesorului universitar Christine Blasey Ford, săptămâna trecută.

Aceasta l-a acuzat pe judecătorul Brett Kavanaugh că a agresat-o sexual în anii '80, în timp ce acesta, şcolarizat la un liceu din apropiere de Washington, era ''complet beat''. Magistratul neagă categoric aceste acuzaţii şi a acceptat de asemenea să fie audiat de către senatori.

Preşedintele american Donald Trump a pus la îndoială vineri gravitatea agresiunii sexuale imputate candidatului său la Curtea Supremă, judecătorul Brett Kavanaugh, şi i-a cerut acuzatoarei acestuia, Christine Blasey Ford, să facă publică o copie a eventualei plângeri pe care ar fi depus-o la poliţie pentru respectivele fapte, ce ar fi avut loc în anii 1980, transmit AFP şi Reuters.

'Nu am niciun dubiu că, dacă atacul asupra dr. Ford ar fi fost atât de grav pe cât spune, ar fi fost depusă imediat o plângere la poliţia locală fie de către ea, fie de către părinţii săi iubitori', a scris Trump pe Twitter, după mai multe zile de comentarii rezervate cu privire la acuzaţiile aduse judecătorului Kavanaugh.

'Cer ca ea să prezinte acea plângere ca să putem afla data, ora şi locul!', a adăugat preşedintele.

'Judecătorul Brett Kavanaugh este un om bun, cu o reputaţie impecabilă, care se află sub asaltul politicienilor de stânga radicali care nu vor să afle răspunsurile, vor doar să distrugă şi să amâne', a mai scris Trump.

Senatul, unde republicanii sunt majoritari (51-49), are ultimul cuvânt în ce priveşte candidaţii desemnaţi de către preşedintele american pentru un post de judecător, pe viaţă, la Curtea Supremă, instanţă crucială în SUA, deoarece ea tranşează principalele probleme ale societăţii, precum portul de armă sau dreptul la avort. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”