CUTREMUR! Obligațiunile vândute de statul român sunt cumpărate de băncile RUSEȘTI ale lui Putin?

CUTREMUR! Obligațiunile vândute de statul român sunt cumpărate de băncile RUSEȘTI ale lui Putin? Senatorul Florin Cîţu a acuzat că liderul PSD Liviu Dragnea şi ministrul Eugen Teodorovici doresc, printr-o nouă manevră legislativă, să transfere datoria publică "prietenilor lor de la Moscova", astfel încât Kremlinul să poată arunca oricând vrea economia României în criză.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, au fost daţi de gol de taxa pe activele sistemului bancar, a afirmat joi, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Taxa pentru sistemul bancar, dar şi plafonarea preţului la gaze, a apărut imediat după 'escala' lui Teodorovici la Moscova. Este o taxă cu dedicaţie pentru 'investitorii' din afara României. Inclusiv Soros, dacă l-ar interesa. În acest moment taxa se aplică doar băncilor româneşti - cu capital autohton sau străin. Dar dacă un investitor de la o bancă de stat (sau privat) din Moscova, Istanbul sau Beijing doreşte să cumpere obligaţiuni de stat nu plăteşte această taxă. Este o subvenţie pentru aceştia. Asta ca să vedeţi cât de patrioţi sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Tăriceanu", a declarat Cîţu.

În opinia liberalului, prin această taxă Dragnea şi Teodorovici doresc să transfere datoria publică "prietenilor lor de la Moscova" şi astfel să fim "prizonierii" lor.

"Pe viitor Moscova, prin intermediul investitorilor pe care îi condiţionează, poate să arunce economia României în criză doar prin vânzarea obligaţiunilor. Acest lucru deja se întâmplă. La penultima licitaţie au cumpărat obligaţiunile doar 'investitori' străini. Dragnea şi Teodorovici penalizează sistemul financiar românesc şi subvenţionează investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul. Groparii economiei se luptă cu străinii doar la televizor, în realitate oferă subvenţii pe care le plătesc consumatorii români. Să recapitulăm. Taxa pe sistemul bancar o să fie plătită de băncile româneşti şi suportată (!!!) de clienţii români. Taxa pe sistemul bancar reprezintă o subvenţie pentru 'investitorii' străini de la Est.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici