CUTREMUR în PSD! Șeful DNA Ploiești confirmă că Vlad Cosma l-a TURNAT pe Sebastian Ghiță! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR în PSD! Șeful DNA Ploiești confirmă că Vlad Cosma l-a TURNAT pe Sebastian Ghiță! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

Șeful DNA Ploiești confirmă că Vlad Cosma l-a turnat pe Sebastian Ghiță în dosarul privind influențarea alegerilor din R.Moldova din 2014! Dosarul de șantaj la adresa procurorilor DNA Ploiești din partea lui Vlad Cusma a fost înregistrat încă din noiembrie 2017! S-ar putea să-l vedem pe Gâdea dând cu subsemnatul la DNA!

Lucian Onea, seful DNA Ploiesti, a declarat luni intr-o conferinta de presa ca "niciodata nu au fost falsificate probe in dosare", sustinand ca Vlad Cosma si apropiatii acestuia exercita "de aproximativ doua luni" un santaj asupra procurorilor pentru a influenta instanta in procesul de coruptie in care e judecat.

Intrebat de ziaristi daca vocea care se aude in inregistrarile difuzate de Vlad Cosma este a sa, Onea a raspuns: "Este posibil sa fie vocea mea" dar "sunt inregistrari prezentate in mod trunchiat", "nu stiu sa va spun la acest moment".

In orice caz, spune acesta, "nu exista nicio problema de legalitate, asta pot sa o confirm" iar fostul procuror Mircea Negulescu "a raspuns personal pentru ceea ce a facut si de ceea ce noi aici in institutie nu am avut cunostinta".

Procurorul sef al DNA Ploiesti a precizat ca a cerut Inspectiei Judiciare sa efectueze verificari in acest caz, intruncat "reputatia noastra profesionala e pusa in joc".

Chestionat cum au fost facute aceste inregistrari, Onea a explicat ca la intrarea in sediul DNA Ploiesti "persoanele nu sunt verificate decat pana la un anumit nivel".

"Noi nu ne-am ferit niciodata de a fi inregistrati pentru ca nu avem intelegeri nelegale cu nimeni. Daca a facut inregistrari e problema dumnealui", a continuat el.

Intrebat daca s-a intalnit sau daca a discutat cu Vlad Cosma sau sora acestuia, Andrea, Lucian Onea a precizat: "Niciodata nu m-am intalnit cu ei in afara institutiei si niciodata nu am vorbit cu cei doi la telefon, nici pe WhatsApp nici pe altceva".

Acesta a sustinut ca "la DNA Ploiesti procurorii sunt independenti" si "nimeni, nici Kovesi nici altcineva nu intervine in activitatea lor" iar "procurorii nu sunt obligati sa informeze pe nimeni" in ceea ce priveste anchetele pe care le efectueaza.

Onea a fost intrebat de unde sunt interceptarile publicate luni dimineata de DNA. "Acele inregistrari fac parte din strategia de santaj si fac parte din dosarul (de santaj) despre care v-am spus. (...) Am vrut sa vedeti la ce suntem supusi si sa vedeti despre ce e vorba", a raspuns el.

La insistentele ziaristilor, Lucian Onea a afirmat ca "uneori" vorbeste zilnic cu Laura Codruta Kovesi, "fiind sefa (sa) ierarhica" deoarece "sunt tot felul de probleme care trebuie rezolvate".

Chestionat daca si-a simtit familia amenintata, acesta a afirmat: "Niciodata ca acum".

"Aceste lucruri pe mine si pe colegii mei nu ne demobilizeza niciodata", a incheiat el.

Cele mai importante declaratii ale lui Lucian Onea:

Cele mai importante declaratii ale lui Lucian Onea:

in toate cauzele instrumentate am respectat intotdeauna legea

nu au existat niciodata metode ilegale de investigare si nici intelegeri ilicite sau neloiale cu inculpatii

niciodata nu au fost falsificate probe in dosare

sunt sustineri facute de inculpati in dosarele in care sunt cercetati

nu e prima data cand se intampla asa ceva. Am avut controale de la IJ si CSM, s-a demonstrat contrariul

e de datoria noastra de procurori sa stabilim adevarul

nu va puneti intrebarea de ce discutiile sunt duse in afara cadrului judiciar, in spatiul public? pentru ca pot fi facuite tot felul de alegatii

exista situatii inc are se impune protejarea identitatii anumitor persoane si protejarea demersurilor acestora

din cand in cand procurorul verifica daca aceste temeiuri se mai sustin sau nu

instantele de jud au verificat si verifica legalitatea administrarii probelor

santajul: este o situatie care dureaza de aprox 2 luni. Exista un dosar inregistrat in noiembrie 2017. Am fost avertizati de persoane din anturajul fam Cozma ca vom fi acuzati in media. Nu am cedat si nu vom ceda.

Negulescu nu a lucrat in dosarul acesta. Discutiile, daca sunt autentice, nu sunt din perioada inc are lucra la DNA Ploiesti.

Ce e cu tabelele? La acest moment, pot sa va spun ca acele inscrisuri olografe au fost depuse la dosar de inculpatul Vlad Cosma. Tot ce s-a prezentat la tv e o varianta denaturata, personala, facuta de inculpatul Cosma care spera ca pana la termenul din 19 sa influenteze instanta

Am auzit zvonul ca imi dau demisia. Indiferent de metodele folosite, intimidari, santaj, nu o sa cedam presiunilor, chiar daca presiunile sunt tot mai agresive.

Revenim cu amănunte


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...